Lite nystart, så här på en lördag i maj 2018.

Hej i stugorna.

Det började med en resemässa och här sitter jag nu……. med datorn i högsta hugg, en kopp te och en massa funderingar. Det är nu det NYA börjar.  Följ med på resan!

Annicka är mitt namn och ni har kanske träffat på mig via den här bloggen tidigare samt emellanåt på Facebook och Instagram. I Morgan Nymans AB:s anda, alltså.
Nu är det ju så att livet inte står särskilt still – i synnerhet inte om man är en människa med visp i hjärnan. Alltså – jag rör i det mesta.
Med detta med att ”livet inte står still” menar jag att mitt vispande här och där har fört mig till nya höjder och möjligheter att röra runt i grytan än mer.
En gryta med smak och många ingredienser. Mumzitt.

Svårt att reda ut detta, men om ni har lite tålamod till, så skall jag försöka. Om ni inte orkar, kan ni bara scrolla ner lite……..Slutet närmar sig alltid förr eller senare 🙂 !

28277335_1264304300367469_6679552805811735537_n.jpg
En villavagnsmässa. Där kan man fynda. Bli såld, helt enkelt

För 5 år sedan var jag på TUR-Mässan i Göteborg, som samarbetspartner till Turkish Airlines. Jag tycker om resor, förstår ni. Å så tycker jag om att nätverka och öppna dörrar – och det är ofta då det händer. På en liten lunchrast gick jag omkring på mässan och spanade. Nyfiken på det mesta, förståss.
Fick syn på Morgan Nyman AB:s monter och en villavagn. En Westcoast 32, var det. Gick in, dånade av begeistring, pratade med Veronica och Morgan, ringde min man Mats. Han kom på stört, för han förstod att jag funnit något alldeles, alldeles enastående. När Annicka kallar – då kommer man. (Eventuellt, kan jag tillägga).

cropped-ambleside-i-beddinge-park.jpg
Hur bra kan det bli?

I vilket fall: en kort tid senare hade vi köpt en lyxvillavagn som Morgan så försynt visade oss, invid en golfbana. Några modeller större och dyrare än den vi tittade på ursprungligen – typ mycket vill ha mer  – men så blev det. Vi har aldrig spelat golf och aldrig ägt en villavagn heller förut, så why not?  Ska man, så ska man. Vi föll som furor för konceptet. Helt sålda – på alla sätt och vis. Morgan Nyman AB sålde en villavagn dessutom – så 3 sålda på samma gång, kan man säga. Stor lycka.
DESSUTOM:
Kan man bli mer såld än så, när man strax därefter startar ett fruktsamt och superroligt samarbete – som varar och blomstrar intill denna dag och fram till evigheternas evigheter!! Förstår ni hur bra det kan bli när man gör och vågar? Jag pratar då om mitt företag Defigit AB och Morgan Nyman AB, om ni undrar.
UTÖVER DET:
Vi sålde vårt stora hus, sålde allt och började nytt liv – med livet i solen på vintern och somrarna hemma i villavagnen eller på vift i hemlandets alla vrår.
SOM OM INTE DET VORE NOG:
Jag gjorde slag i saken och öppnade en liten resebyrå unnadigresan.se 

liten-e1526657876344.jpg
Har rest och konsultat i många år, Nu var det dags att bli egen resebyrå.

Var skall sleven vara om inte i grytan? Tepåsen i koppen? Lingonsylten till kåldolmarna? Ni fattar.

I ALLA FALL: Nu kommer jag framledes att skriva små kåserier/krönikor/bloggar som handlar om mitt liv som digital nomad, med rötterna i Sverige och de flesta andra kroppsdelar på resa, i arbete, på villavagnsmässor, på matlagningskurs i Málaga, vinprovning i Portugal eller……ja, vad vet jag? Ett lite hopkokeri där ni kan ta del av hur man KAN göra och INTE borde gjort. Det kan kanske vara kul för en del av er.

Skulle vara ruskigt roligt om ni vill följa med på resan. På LÖRDAGAR kommer jag att delge mina kåserier via FB och lite här och var – samt på MNAB:s hemsida. Vi får se vad vi kommer fram till.

img1526577394030.jpg
En digital nomad.

Nyss hemkommen från en kulinarisk  unnadigesa med en härlig grupp unnasig:are. Till Andalusien i Spanien. Málaga var nedslagsplatsen.  5 dagar med med upplevelser. Fokus var att må bra och unnasig – upplevelser och smaker. Riktigt , riktigt bra. Bilden längst upp på detta inlägg är från den vingård vi besökte. Ett gammalt kloster, som de varsamt byggt upp och transformerat till vinkällare. Ett makalöst underbart besök. Flavio, en argentinsk arkitekt, som sadlat om och talar om vin som att ”Wine is food”. Ett original. Som en av mina resenärer sa: ” Det bästa är att man behöver inte ens tycka om vin – att sitta här och filosofera med Flavio är värt hela resan. ”

Matlagningskurs, hammambad, marknad, goda middagar och ………….. allt annat . Paketerat med personlig touch och omsorg.

Jag gör inte så många resor om året – tänker växa långsamt, så att jag hinner med men vet aldrig………har jag ju lärt mig. Ju.

I september har jag 2 st fulltecknade resor till Portugal och Douro-området. Får se om jag löser en resa till i oktober? ………Någon som skulle vilja hänga på? www.unnadigresan.se

Förresten, ni kan följa min Passionerade Lilla Resebyrå på Facebook  om ni är där och gluttar ibland.

Nej, nu får man väl ta sig i hampan och ta hand om trädgårdsräfset. Det får väl bli lite lördagssnyggt och sedan en god bok. Fast……..jag borde lära mig spanskan bättre. Kursen har jag – nu är det bara jag som skall få till mig.

Ha det gott alla och envar!

Hörs o syns!

Annicka

http://www.unnadigresan.se
http://www.villavagnar.com

Trevlig kommunikation är trevligt! Kommentera gärna!!!