Torka, allsång och Tahiti.

Hilsen.

Molnigt idag. Nästan en förolämpning!! Ta på sig en kofta mitt på dagen?? Vad är nu detta? I södra Skåne var det molnigt och kalla 18 c. Det var länge sedan. Slutet av april senast, tror jag. Bevattningsförbud i vissa städer här nu. Läget är allvarligt. Det finns inget bete för djuren på ängarna. Gulbränt och torrt. Solens strålar både ger och tar……..För LITE vatten brukar ju inte vara ett problem i vårt land…………

sun-1953052__480.jpg
……….sig solens strålar närma och allt blir återfött. Eller dött.

Allsång. Har ni bevistat ett sådant arrangemang? I levande livet? Det har jag. I Skåne. Solen sken och det var nästan fullsatt.  Alla tar med sig egen stol.  Man får ju engagera sig när det ordnas för oss här i villavagnsparken och campingen. Vi traskade dit. Självklart skånsk allsång.

Flera gånger frågade allsångsledaren: ”Aäj nei svitta?”  Jo, det var vi allt. Vi ångade. Solen gassade. Den här låten var populär och alla sjöng med. Alla som kunde texten. Vi som inte kunde den sjöng med också -men ordnade en egen text. Man får anstränga sig. Med stor inlevelse. Lyssna på denna genom att klicka:  ”När en flicka talar skånska” 
Jag klarade mig för övrigt från att få mikrofonen upptryckt under nosen. Satt långt bak, intryckt vid en vägg, med solglasögon, lösskägg och bakom min man. Nästan i alla fall. Tycker det är vansinnigt trevligt att lyssna på andra, men vill inte gärna sjunga spontana arior i det offentliga rummet.

Ingen solosång för mig.

DÅ kan man rätteligen fråga varför jag öht går till allsång när jag inte vill sjunga. Jo, jag vill gärna sjunga och gör det. Ofta. Det ÄR trevligt med allsång. Musik och sång gör bra saker med kropp och själ.  Sjunger gärna i kör, i duschen, när jag bakar kanelsnurror eller rensar ogräs. Utan musik kan jag inte leva. Min önskan är enkel – ingen mikrofon i MITT fejs. Kort och gott.

Kom att tänka på Tahiti och Polynesien idag. Det var extrapris på orkidéer i den lokala butiken i Trelleborg. Orkidéer växer det vilt på Tahiti. En av de vackraste öar jag besökt. Maken och jag gjorde en sådan där drömkryssning för några år sedan. En sådan man aldrig tror man skall få uppleva – men som av ett under blir av i alla fall. Så tacksam. En kryssning i Franska Polynesien. Bora Bora och Cook Islands t ex.

901563_10151495110983232_1227712942_o-compressed (1)
Färgexplosioner. Älskar´t!!!
884330_10151495063743232_619840586_o-compressed
Äkta blommor. Ingen plast. Riktigt inspirerande färggrannt!!!

Det är en lång flygresa, ska ni veta. Göteborg – London – Los Angeles – Papeete / Tahiti. 23 timmar ungefär. Med byte i London, övernattning i Los Angeles och sedan 10 timmar till innan landning till slutdestinationen.

Vi lyckades pricka in regnsäsongen, vilket gjorde att det var fuktigt i luften – även när det inte regnade. Varmt. Mycket varmt. Gudomligt vackert. Vänliga människor som verkar ta det lugnt. Nästan alla har mark, som gått i arv i generationer. Man lever av vad havet ger och markens rikedom. Det finns frukter och grönt i överflöd.

859109_10151461275688232_2127186737_o-compressed
En fröjd att vandra omkring i Saluhallen i Papeete.

Tahiti är huvudön – själva entrén till Franska Polynesien. Runt ligger 118 öar utspridda likt pärlor på en havsyta lika stor som Europa!!! Vi åkte med Paul Gaugin, som är en lyxlirare i kryssningsbranschen – för att de har mindre skepp med färre resenärer och minst dubbelt med personal. Personligt, lyxigt och helt fantastiskt. Vi gjorde stopp på olika öar, badade i ljummet hav och åt gott och alldeles för mycket. Hela tiden. Den tjockaste tiden i mitt liv. Men godaste. Fina middagar med all sorts frukter, fisk, bakverk, efterrätter, sallader, fruktjuicer………kan fortsätta hur länge som helst…….

74097_10151358102138232_4750546_n
Flygvärdar och värdinnor ombord hade färggranna uniformer och blommor i håret.
Paul Gaugin-compressed
Paul Gaugin kryssningsfartyg i Papeete
Papetee hamn-compressed
Utsikt från skeppet innan avfärd
902194_10151495098178232_756064007_o-compressed
En plats för mig att trivas. Färger och mönster i överflöd. I LOVE IT!!!!

Nu är det ju så där igen att jag inte skulle skriva en bok, utan bara ett litet inlägg. Det betyder att jag måste sluta nu, helt enkelt. Skall baka lite kakor och kanske städa en svängom. Måste fortsätta med programmet för Portugal och sy en sommarblus, tänkte jag. Har tyg som legat till sig i många år nu och om jag inte gör något av det snart, så äter malen upp det.Vi får se vad det blir av det. Kanske bakar jag in blusen i något. Calzoneblus. Jag vill mycket och tiden räcker aldrig.

books-1281581__480

För oss som tittar på matchen – önskar vi varandra ett stort lycka till. Vi vinner tillsammans och vi förlorar tillsammans. Just i detta fallet är det bättre om vi vinner tillsammans. Det vore lite roligare, liksom.

För er som inte har det minsta intresse av fotbollen – hoppas ni får gott väder och att ni är lediga och får koppla av med en god bok eller bara försvinna bort i en god middagssömn.

Your choice.

Ses och hörs och jag önskar er alla en koselig vecka. Oavsett.

Annicka

www.unnadigresan.se
Defigit AB Den Passionerade Lilla Resebyrån på FB
www.villavagnar.com
www.villavagnsbloggen.se

Trevlig kommunikation är trevligt! Kommentera gärna!!!