Hur man än vänder sig är baken åt andra hållet…..

Hilsen.

Sitter och jobbar med kommande resa till Portugal med min Unnadigresan. Bokar, bokar om och bekräftar hotellrum. Avbokar igen och ändrar. Bokar om och frågar om trappor. Finns inga trappor. Perfekt. Då bekräftar jag. Kommer mail: jo det finns några trappor. Hur många steg, frågar jag. Bara 30, svarar hotellet. Funkar ej, svarar jag. Har en gäst som absolut skall undvika trappor. Ok. Får boka av. Finns hiss? Nej. Inte än, men vi skall renovera. Ok, klart till september? I princip inte. Ok. Jag fattar…….

img1552424349877.jpg
Inget får undgå det kritiska ögat. Helst. Vill att resan skall vara så bra det går.

Är redan igång med nästa år. Det gäller att våga planera.  Vill så gärna dela med mig av bra-iga saker. Förresten, att planera kräver inget mod. Det är ett rent och sant nöje. Att hitta pärlorna. Ställen inte andra hittar. Att förhandla. Finna gensvar och engagemang från motparten. Gemensamma mål och glädje i konceptet. DET är lustfyllt och inte ett dugg modigt. Det är så omodigt så det anar ni inte.

IMG_20190120_165420_245
Tack Anne.

Det stora modet behöver man när man satsar pengar och hoppas på att få resenärer som bokar – och då inte försent i tidsplaneringen  – för då går tåget – eller i mitt fall flyget. Jag kan inte boka på mig en massa flygbiljetter och hoppas på att det skall ringla en evinnerlig kö av sugna resenärer, som vill följa med. Det gör det liksom inte. Inte än. Det tar tid att bygga upp en verksamhet. Kunderna får jag söka själv. Just DEN processen är lite knivig. Kanske hade varit lättare att sälja vatten på flaska. Eller semlor. JAG hade köpt i alla fall. Semlor. Många.

FB_IMG_1553203030129
Här har vi picnick på mina resor till Douro. 

Våren 2020 tar jag in yoga och lite rörelse i programmet och lägger till några fler upplevelser. Douro och Portugal. Såklart. Helt fantastiskt land att uppleva. Följ med så förstår ni. Intresseanmälan HÄR !

IMG_20180831_132331_687-compressed.jpg
Bakverk. Goda. Överallt.

Ett land, där kaffe och bakelse kostar 1.60 Euros – dit måste man åka, helt enkelt. Ett land där människorna är så vänliga och positiva – dem måste man träffa. Ett landskap, som bjuder på så mycket vackert – det måste man se. Douro – ett världsarv. Att vara en passionerad yttepytteresebyrå – det är inte så lätt men FERUKTANSVÄRT roligt. ( Har väl precis sagt det, eller ? ) Om man säger. Å det säger man. ROLIGT!!! Å andra sidan kan man inte göra resor utan resenärer – då blir det oroligt – så komsikomsi alla hågade!! Kvalitetsresor i det lilla formatet.

IMG_20180830_203622_686-compressed.jpg
Douro. Det gyllene, på portugisiska.

 

DSC_0256.jpg
En villavagn från Morgan Nyman AB. I trä. Svenskbyggd. Med vattenburen golvvärme. Vi levererar överallt. 

Å nu abrupt över till något annat gyllene. Villavagnslivet. Dä ä bra, det. I april kommer jag att vara med på Stora Villamässan och Vår trädgård 5 – 7 april på nya mässanläggningen i Mölndal, när Morgan Nyman AB ställer ut en sjutusan till villavagn.

FB_IMG_1553152089459
”Åhhh. Så då har du bestämt dig? Den här vagnen? Ska jag slå in den ?”

Igen. Då skall jag hålla mig frisk. Ingen nysning. Ingen hosta. Ingen feber. Då KÖÖÖÖÖR vi!! Ses då!!! Vill ni boka möte med mig då och prata villavagn, så är det bara att boka tid HÄR !

DSC_2014-compressed.jpg
Det frasar och fräser men ingen är arg. Ju.

Hostan från helvetet har gått över. Vilken lycka. Den kan jag leva utan. Tvi vale. Tacka vet jag solen som skiner för det mesta på Costa del Sol. Vårlikt fast sommarvarmt. Vårdagjämning och ljusare på kvällarna, såklart. Det blommar i varenda vrå. Man vänjer sig vid solen och 15 c på morgon är lite kyligt……………..ni hör…….

IMG_20190317_151457.jpg
Fullt i solens glans

Detta bildspel kräver JavaScript.

Om någon timma skall vi till flygplatsen och hämta kärt besök. Den vägen kan vi nu. Tar ca 35 minuter.  Lågprisflygen kommer alltid sent. De betalar mindre avgifter på obekväma tider. Det är så ekonomi fungerar. Mindre utgifter – större rabatter. Om jag minns rätt, så tar Málaga Airport emot ca 17 miljoner passagerare varje år. Många. Turismen är betydande.

20150426_175220-compressed-e1544825995794.jpg
Som man bäddar får man ligga.

Nä. Om man skulle samla ihop sig och åka iväg till flygplatsen och hämta godingarna. Tror jag får knåpa ihop resten av det lilla kåseriet när jag kommer tillbaka. Lite nattanöje, helt enkelt. Hörs om en stund.

clone tag: 8590174860392523055
Pausbild i brist på annat.

Nu har det gått den där stunden och vi har hämtat våra glada gäster och nattat dem. Läst saga och kollat att de borstat tänderna ordenligt. Jag har dessutom varit på det nattöppna apoteket och köpt mäddusin mot halsbränna. Så……………….jag går och lägger mig nu så får det bränna klart till imorgon. Drog precis i mig en påse med emulsion, som smakade fluortant. Brrrr.

Varde en goder vecka gifven Eder alla. Det förtjänar ni apselut. Minst 13 skratt om dagen bör vara målet för alla och envar. Det är bra för hälsan. Finn de små stunderna. De finns.

G´natt. Klockan är 02.16 och jag håller mig för skratt………..

zzzzzzzzzzz

Annicka

www.unnadigresan.se
Den Passionerade Lilla Resebyrån på Facebook
www.villavagnsbloggen.se
www.villavagnar.com

Trevlig kommunikation är trevligt! Kommentera gärna!!!