Costa del Sol. Här. Nu.

Hilsen.

Idag såg jag flera snygga häckar. Jo. Det är sant. Älskar sådana.

Snygg häck 1.
Snygg häck 2
Snygg häck 3. Att ha i maten.
Vintern på Costa del Sol

Soligt för det mesta. Nästan hela tiden.  Ibland kyligare på natten.  Imorse var det visst 12 c. Brrrr. Nu skiner solen vänligt igen. Ca 20 c. En kofta i skuggan, men i solen – full sula. När jag inte jobbar med villavagnar.com och Unnadigresan.se så lever vi ett vardagsliv, helt enkelt. Gör saker som hemma fast i solsken och i ljus. Kokar ärtsoppa och gör bruna bönor. Kokar jordgubbssylt och rensar i den lilla miniträdgården. Filmbevis.

Tittar på TV-serier. Äter goda middagar med Mats. Får gäster och har det trevligt med mycket skratt. Blir bjudna på fika och mat lite här och där. Spelar kort. Går på marknad. Vandrar vid havet. Vandrar gate upp och gate ned. Blommor överallt. Tog en promenad i grannskapet för en stund sedan. Jag bara dånfaller av tacksamhet att få vara här och att ha friska ben att gå gå. Fy om jag förlorar den förmågan. Hoppas, hoppas att jag slipper det.

A walk in the neighbourhood. Vårt grannområde.
Rödpeppar. Bara så där!
Rödpeppar växer på trä´n. Faktiskt!
Ett rosa hus. En promenad bjuder på mycket.
Ledig mark. Finns lite här och där. Troligen svindyrt. Inte aktuellt men man kan njuta ändå.
Vet inte vad den här skönheten heter. Ska köpa mig en bok och läsa om det.
Så vacker.
Kostar det så smakar det – eller smakar det så kostar det

Prisbilden på Costa del Sol? Kött är billigare än i Sverige. I synnerhet griskött och fågel. Fläskfilé kostar ungefär 80 kr kilot. Fläskkarré runt 45 kr kilot. Pratar vi fågel – kyckling och kalkon så är det RIKTIGT billig mat. Såg extrapris häromdagen på färska kycklingfiléer för 35 kr/kilot. Jag vet inte så mycket om djurhållningen i Spanien eller om man sprutar i antibiotika o liknande lort. Kanske snarare hur mycket……..Skulle inte förvåna mig om man gör det. Troligt.  Just nu blundar jag för det. Läser jag om det så kommer jag agera därefter. Fram tills dess – äter. Så mycket som är farligt och giftigt. Grönsaker? Avocado är billigare än hemma. I säsong kostar det ungefär 20 kr kilot på marknaden i Marbella.  Apelsiner ca 15 kr kilot. Som exempel. Vill ni att jag skall göra en bättre jämförelselista?

Fräscht
Mumzitt

Vi fastnade för Marbella-området. Här fastnade själen. Har åkt runt med husvagn i några år och sett lite av varje. Vi föll för naturen i sig. Älskar bergen runtomkring och de vita små byarna. Hur många utflyktsturer runtomkring som helst. Småbyar. Småstäder. Detta är perfekt för oss. Närheten till Málaga flygplats. Man kan ta sig med tåg och buss hit från flygplatsen. Buss utanför vårt hus till Fuengirola och Marbella. Lättillgängligt.

——-en varaktig upplevelse………….Vi tog möjligheten att Unna oss.
Frihet att leva fritt.

För att ha möjlighet till friheten att leva fritt – måste man nog göra sig fri från saker. Tankar från min hjärna, i alla fall. Saker tynger. För många saker gör det. Vad som är mycket – det får garderoben och skåpen avgöra. Har man gott om plats – då fyller man upp och lämnar inget skåp tomt. Det tror jag. Det vet jag,  När man är inne i karusellen – då tror man att man inte kan leva utan alla saker. Avskeden skrämmer. Det bromsar en.  I know. Fast………………förlusten av nära och kära måste ju vara det som borde skrämma en. Inte porslinsvasen eller mormors gamla raggsockar. Fast jag vet så väl. Fattar. Har gått igenom det. Bara berättar hur VI gjorde. Det får jag.

Frihet att leva fritt
Det var rätt tomt i slutet……

Ni som har flyttat vet väl att man i slutet av en flyttprocess tror att man bara har några garderober kvar att tömma  – det mesta är gjort…….Känns igen? Så tar man med sig en kasse och skall fylla den med det lilla som är kvar. Resultatet blir en lastbil till…………med grejor. Saker. Som man ändå inte skulle sakna.

Så perfekt som det kan bli!
Villavagnslivet ger frihet.

Saker kan man minimera – vem behöver 14 uppläggningsfat och 3 serviser? Inte så många. Med facit i hand: man får passa sig för att hela tiden vilja ha. För att hela tiden optimera lösningar för det enkla livet. Man kan bli både lat och fet – och fattig på kuppen.  Så lätt det är. Försöker själv att hålla mig i schack. Jag kan vara en walking disaster men anstränger mig. Att tänka på att istället för att skaffa en pall för att nå upp – jag ställer mig på befintlig – lite för hög köksstol – och får på så sätt motion, starkare benmuskler och mindre knirkande knän. Snusförnuftigt men man måste ju prata förnuft med sig när köpsuget slår till.

Å här står jag och står.

Att hålla fast vid att värdera upplevelser mer än saker.  Lever inte asketiskt alls. Pyttsan. Pinsamt bra har vi det  Unnar oss allt vi vill – men slänger inte pengar på absolut onödiga prylar.  De får ju inte ens plats, ju. En sak in – en sak ut.  Vad som är onödigt bestämmer ju vi själva. Har billigare boendekostnad än förr. Har färre kvadratmeter att husera på. Skåpsytorna är begränsade. Knappt några vinterkläder alls.  Ändå 2 sovrum, 2 badrum. walk-in-closet, vardagsrum. kök med diskmaskin, tvättmaskin, fläkt, kyl och frys……….En gigantisk veranda att leva ut på. Jag talar om vår VILLAVAGN.  Hade vi inte köpt den av Morgan Nyman AB hade livet varit annorlunda. Inte bättre men annorlunda. Ångrar inget. Hyllar snarare.

Hemlandstoner.
Goda utsikter i mindre kostym
Julen putz väck

Borta. Väck. Undan. Julpyntet. Jag kan knappt vänta. Nyårsdagen skall tulpanerna in och pyntet ut. Gärna in med allt 1 december – så att man kan få njuta.  Sedan är det bra. Nytt år. Nytt pynt. Enkelt. Vi är säkert olika. Helrespekt för er som vill mysa länge. Har ALLTID varit snabb med bortforslandet av julen – även när vi inte tillbringade tid i vintersolen. Nytt år. Nytt tänk. Nytt allt. Typ. Spännande!

Bling-bling. Full med barn och godis!
Här kastar man godis!!!

Vi hann med spanska julafton i Málaga den 5 januari. Hur mycket folk som helst. Påkostat. Trevligt. Man ur huse´. Förra året var vi i Fuengirola och där var the Cabalgata de los Reyes Magos lite enklare utformad. I Málaga var det mer påkostat. Godiset var det kanske lite sparsammare med…….Jag fick ju pyspunka på mitt högra öga förra året, då en karamell i hög fart smällde in i mitt öga. Passade mig i år. Blundade……………och hade dessutom cyklop på mig.

Nu är det slut
Ett foto jag tog i ett skyltfönster i Córdoba bara för att det såg så fint ut med hatten……..

Lämnar er i goda händer. Era egna. Nu får ni klara er själva en stund. Det har ni gjort förut och det har ju gått bra för det mesta. Själv ska jag fortsätta med detaljplaneringen för Unnadigresan till Douro i april. Villavagnsmöten här nere på måndag. Syrran fyller år i kommande vecka – hon skall firas. Innan dess skall jag gå ner 4 kilo. Hörde 2 hekto dunsa till alldeles nyss. Tror det var jag som släppte´t. Avstod en pralin till 11-kaffet.

För er som påpekat för mig att man inte kan kommentera mina kåserier vill jag meddela: Om man scrollar låååååååångt ned i mina inlägg så kommer ett kommentarsfält. Lovar. Det kommer. Skriv gärna något där. Om ni vill.

Tingeling.

Annicka

www.villavagnar.com
www.unnadigresan.se  
https://www.facebook.com/annickadefigitab/
www.villavagnsbloggen.se

14 reaktioner på ”Costa del Sol. Här. Nu.

  1. Skriver här bara för att visa att jag hittat kommentarfältet😃 Tack för inspiration till promenad. Min första här blir imorgon, inte så rask men det blir🚶😘

    1. Härligt med inspiration!! Vandra på du!! Finns så mycket att se och upptäcka.

  2. Tack ännu en gång för en hälsning alltid lika roligt att läsa och mycket 😂du kan vara tacksam för att du orkar gå här är det skit med det vi har regn och regn o regn igen och då vill inte mina leder följa mig .
    Vad det gäller dina bilder du skickar till iallafall min gläder är det lite blomster mobbing 😂
    Jag älskar blommor .
    Men då jag bor på en skogstomt har även jag blommor i krukorna när våren kommer.
    Ha det gott ta hand om dig nu tills du är på Svensk mark igen

    1. Hej Lotta!! Lovely. Tack snälla!
      Försöker svara men det är lite sammelsurigt att se kommentarerna.
      En inställningsfråga, säkert!
      Skall försöka fixaa till det .
      Hoppas du mår fint!
      Våren på G!!
      Varm kram, Annicka

  3. Hittade👍🤸‍♂️ Fina foton tar du också. Jag blir sugen på att flytta här regnar det konstant😔 kram🥰

    1. Den som söker finner <3 ! Just nu ösregnar det och blixtrar men regnet behövs. Har inte regnat på nästan ett år!! VÄlkommen hit!!!/ Annica

Trevlig kommunikation är trevligt! Kommentera gärna!!!