Alla villavagnar här är mina. I princip.

Annicka Älskar villavagnar

Minnet är kort men jag är 1.68 cm.

Har redan glömt vintermörkret – hujedamig vad jag INTE tycker om mörkret. Årstider hit och dit – man behöver dem – jag vet. Naturen behöver skiftningarna annars orkar den inte komma igen. Jag fattar. Lite samma som nattsömn – man måste ha den annars blir man bara en liten grönsak som  yrar omkring och undrar om man är en rödbeta eller alpros. Sådant kan vara bra att ha koll på! I vilket fall – solen gör underverk med mig! Glädje är ett av förnamnen.

Utsikt över Vättern från Hjo
Mycket vackrare än så här behöver det inte vara . Utsikt från en bänk i Hjo. Vättern glittrar!

Alla villavagnarna här är mina.

I wish. Jag är tillbaka i Sverige sedan någon månad och får dåndimpen mest varje dag.
V-I-L-L-A-V-A-G-N-A-R. Jag säger bara det. Och fritidshus. Nya och begagnade. Det är snurr hos oss. Här byggs och levereras det för fulla muggar. Luften är fylld av villavagnar i luften som lyfts av och på, snurras hit och dit och landar hos sina ägare runt om i Sverige.

Leverans av villavagn till Skåne
Här levererades ett fint hus – i vinkel – till Skåne. Precision i alla delar!

Här hos Morgan Nyman AB kan jag dimpa ner i vilken villavagn jag vill och låtsas att den är min. Ingen säger emot mig. Inte ens jag. Fantasin är ett magiskt verktyg. Det kan få en att flyga – och kraschlanda också, för den delen.

Studio 30. 30 kvm – och så rymlig!! Pyntad och möblerad av Angelica. Så klart ♥ !
Köket i en Vita Huset 42
Vita Huset 42 kvm – vackert pimpad av vår stilsäkra inredare Angelica.

Vitsipporna i backen – och viss allergi.

Ljuvliga små varelser. Vitsipporna. Som doftar. Har ni tänkt på det? När det är lite varmt i luften – ta dig till en vitsippelund om du kan – och ställ dig där och dofta. Inhalera väldoften. Såvida inte allergin sätter stopp för det……..en del njuter ju inte av våren utan tycker vintern är den lugnaste perioden att leva. Inga dofter. Vi är olika.

Olika lotter i livet
Det blev liksom olika för olika och samma för andra olika.

Själv har jag utvecklat VISS allergi mot björkpollen men inte värre än att jag snörvlar lite ibland och nyser hysteriskt hemma. Och hostar som en björnhane. Maken tror ändå att det är ett stort reaplan som flyger in över Hjo när jag drar igång mitt maskineri. Han blir rädd. En stund.

Annicka pekar på vitsippor
Några sippor. I olika storlek……..

Tillbaka till Morgan Nyman AB.

Vi lämnade Spanien och kom hem för ett tag sedan. Har nästan glömt när. I början av april, tror jag.  Galet mycket regn i Spanien – där vi vinterförvarade oss ett tag. Som vi brukar. När det inte är pandemi eller annat trist och farligt på G. Det brukar inte regna så mycket, heller. Inte regnar det orange regn, heller. Inte ofta annars men så denna gång. Calima. Ökensand som blandas med regn. Lerigt, söligt, mäktigt och …….naturligt men konstigt. Hela himlen blev orange!!!!! Spooky!!! Spöklikt!

Orange himmel av Calima
Calima – det orangefärgade regnet

De så annars vitkalkade väggarna som kännetecknar husen på Costa del Sol blev så missfärgade. En fet lera som inte gick att få bort. Dessutom vattenransonering – så det var förbud att tvätta bort det. Urk, som det såg ut…..

Ilandsproblem.

Jo. Med tanke på allt annat som sker i världen hör väl mina reflektioner till denna kategori av s k problem , men ändå. Lite får man allt gnälla – bara man fattar att det inte hjälper…..och att ingen egentligen vill lyssna……………

Liten mun och stora öron ska man ha. Jag har nog tvärtom….

Många dagar var fantastiska – så som man förväntar sig. Väldigt många ändå. Det uppväger ju allt – då njuter man ända in i hjärteroten. Det blommade överallt. Naturen var säkert förvånad! Så mycket nederbörd på så kort tid!!! Läste precis att Valencia dränks av nederbörd nu!

Denna blå himmel – vilka kontraster mot det orangea……..

Några utflykter blev det allt. Upp i bergen finns det massor med mysiga platser.  Ett härligt landskap att åka omkring i. Mandelträd som nu blivit gröna – mot de rosa fluffmolnen när de blommar.

Skira och fina. Nästan utblommade på detta foto.
Regntunga skyar men skön vårvärme. Mandelträden har blommat klart.
Alltid kameran framme. I alla väder. I alla kläder. Vet inte vad denna buske heter, tyvärr. Glömde kolla.
Gampas pil-pil
Gambas pil-pil. Så gott att det inte finns ord..

Snart Portugaldags med Unnadigresan.

När vi bytte liv, sålde hus och prylar och drog ner till Iberiska Halvön om vintrarna och kuskade runt – då kände jag att det vore en möjlighet att utnyttja situationen och starta en liten resebyrå. Många kontakter i branschen och galet spännande.

Middag i Porto, september 2018. Lyxigt få. Tillräckligt många. Unnadigresan.se

Jag som tycker om att driva projekt med glöd och passion……Sagt och gjort. Det resulterade i Unnadigresan – Den Passionerade Lilla Resebyrån. Nu har jag hållit på ett tag och jag fokuserar på Douro i Portugal.  Små exklusiva grupper. Snart åker ett resesällskap iväg och i september ett till. Alla har väntat i 2 år på att få åka. Säger bara en sak – COVID.

Luís – en äkta vinmakare. Från vingården i Douro – som vi bor på i 5 nätter.  Gueda Wines
Lite vin och lite utsikt. Douro levererar.

Tillbaka till mina villavagnar.

Den perfekta kombinationen – villavagnar och resor. Lyllos mig.  Det är dags att runda av nu. Jag håller på och håller på. Ibland tänker jag att jag skall göra korta och snärtiga inlägg men så kommer jag i trans när jag väl börjat………..Jag brukar skälla på mig och säga till mig att ”nu skärper du dig” men det har inte hänt hittills. Jag chansar på att ingen märker……

Titta nu på den här galanta filmen som min kära kollega Daniel gjort. Varje vecka filmar han livet hos oss  plus allt annat han gör, förståss.  Allt finns att se på YouTube och vår kanal där.
När han kommer med kameran i högsta hugg – då vet mina arbetskamrater att nu gäller det att dra in magen och kamma håret. Själv går jag in i en garderob och ställer mig.

Annicka i en garderob
Här står jag i en villavagnsgarderob – helt naturligt….. Daniel tog fotot, förståss. Han pekar. Jag gör.

Snipp, snapp, snut.

Nu ska jag gå ut till vår verkstad och uppdatera mig om vad mina arbetskamrater snickrar på eftersom det är många visningar på G nu – och jag måste veta vad jag pratar om……….Såååå stolt över vad som produceras här. Riktiga grejor av riktiga människor. I like.

Må så gott så hörs vi snart igen.

Annicka – Villavagnspassionistan 🌿🌹

Villavagnsbloggen.se
Villavagnar.com
Unnadigresan.se
Ekengrenskan.se

Trevlig kommunikation är trevligt! Kommentera gärna!!!