Göttare än fläsk – och fläsk söm ä så gött.

Hilsen.

Så blev det plötsligt vår och sommar – allt på en gång. Det blommar överallt – fastän det är höst. Barbent och solfaktor på ansiktskrämen.

Det blommar och blommar. Och blommar. Palo Borracho. Taggig stam. Ser ut som elefanthud på håll.

Drygt en vecka på plats. Nallade av den medhavda svartvinbärsgelén häromdagen. Jättegod att smaksätta såser med. Bara så att ni vet. En klick i köttbullssmeten är också mumma. Gjorde pepparsås igår – med grädde och…..en klick vinbärsgelé i. Jo. Vet att det är onödigt med socker. Skäms men njuter. En liten fläskpannkaka bidde det, också. Utan vinbärssylt. Lingon. Oförskämt lite socker. Typ.

HOME

På söndag måste det bli lite fart på mig. Har jobb att göra. Tills dess – för tillfället bara ÄR jag. Njuter av att vara och att vilja göra INGET med krav. Går omkring och pysslar och fisslar. Stortrivs. Vattengympa med maken. Han kör sitt program och jag kör mitt. Vi sprattlar i otakt. Myser och pratar. Rafsar lite bland mina krukor och blommor. Lagar mat. Picklar rödlök. Jättegott. Ättika och socker o vatten. Fy för gott socker. Bakar. Ibland tittar grannvännen in. Ibland tittar vi ut. En utflykt hit och dit. Ärenden hit och dit. Gå på marknaden. Njuter och tänker att nu är nu och nu är härligt.

Det barrar om pinjeträden. Ett evigt sopande.

Det går buss dit vi ska och det tar tid – men den har vi. Kommer inte bussen nu så kommer den om en stund. ABSOLUT ingen idé att reta upp sig – för då skulle man inte göra annat. Slöseri med energi och tid. Det finns en tidtabell och den hålls. Ofta.

Vi hyr bil. Inte just denna.

Många frågar om vi tänker köpa bil – och nej – det tror jag inte. Vi HYR bil så billigt – i perioder – så vi känner inte att det är någon idé. Den skall garageras när vi inte är här, batteriet laddar ur, det blir lort i tanken, getingbon i luftfiltret, punka på däcket och inbrott…………….i värsta fall. Inte värt mödan, tänker vi. Det kan ändras – men så tänker vi nu i alla fall.

23 c idag. Inte illa.

Att åka buss funkar perfekt. Inte jättedyrt, heller.  Ungefär 20 kronor för en tur till Fuengirola – en sträcka på knappt 2 mil. Farten är det inget fel på. Det går undan. In och ut från hållplatser i en farlig swung. Ibland känns det som om det är med livet som insats. Chaufförerna kör för det mesta FORT. Jättefort. Bromsar kraftigt och gasar på. Ingen hit för mig som är åksjuk – men med fokus på fjärran, så går det. Till deras försvar får jag säga att de nästan måste, för att följa rytmen. Hade de väntat snällt, hade vi fortfarande varit kvar i Marbella nu, men vi kom hem för några timmar sedan.

Halloween firas av alla överallt.

Kul att titta på folk. Filura lite. Inget som fastnar. Inget som stör – men man kan undra…….om man vet att man skall åka buss och står och väntar på hållplatsen – det är lång kö – varför har man inte pengar redo? Varför utsätta sig för stressen att sätta ifrån sig väskan, leta efter plånbok, få upp 4 näsdukar, almanacka, lypsyl, ficklampa INNAN plånboken dyker upp – då krångla med blixtlåset – som såklart fastnar och sedan få upp 20 Euro – som chauffören vägrar växla…..? Bara filurar.

Var god och sitt. Stäng dårarna.

Tips: försök inte gå av bussen genom framdörrarna. Bakläxa. Försök inte ta in stor resväska i bussen – bakläxa. Ska läggas i bagageutrymmet och det får du sköta själv.  Försök inte inte betala med stor peng. Bakläxa. Max 10 Euro alternativt får du gå av eller gå med bössan bland resenärerna. Försök inte köpa biljett till en hållplats och försöka snålåka 2 hållplatser till. Chauffören har koll. Bakläxa. Försök inte åka buss och inte ha kläder på överkroppen. Onödigt tips för oss kvinnor – gäller mer för männen. På med skjorta eller tshirt. Bakläxa. Dessutom – är chauffören grinig måste du ta av dig solglasögonen när du köper biljett. Oartigt att inte möta blicken. Bakläxa. INGA DJUR PÅ BUSSEN ÖHT. Bakläxa.

Eloge: Äldre och personer med fysiska svårigheter får gå av fram. Idag hade en passagerare inte pengar och busschauffören väntade medan hon sprang till bankautomaten och hämtade ut pengar. Den låg alldeles vid hållplatsen – men ändå. Ingen reagerar eller yttrar missnöje högt.

These boots are made for walking. Vi fck av kära vänner i inflyttningspresent. Favvosar.

Vi får besök alldeles strax. Från hemlandet i norr. Jättemysigt. Hoppas vädret blir fint. Det ÄR lite ostadigt, faktiskt. Regn inemellan.Lite kyligare på nätterna än vad man är van vid. Har varit nere i 10 c på natten. UTE, alltså. Huvva, vad kallt. Ett stenhus blir svalt fort. Inte så att vi fryser. Det finns elektricitet i Spanien, you know. Vi har fläktar och AC och hela middevitten – men kroppen ställer in sig på värme. Dock – i solen är det så SKÖNT!!!!!!!

Alltid värt ett besök. Kom ihåg. Ingen villavagnsbild kan slå verkligheten,

Om några veckar skall jag vara med på en mässa i Marbella , och prata för Villavagnar.com och Unnadigresan.se  Ingen konst alls. Jag brinner för det. Snart kommer det grejor på posten. Spännande.  I början av december skall jag hem och inspirera till VILLAVAGNSMYS hos Morgan Nyman AB, och berätta hur det var VI gjorde – min man och jag – när vi sålde nästan rubbet, köpte villavagn och vinterförvarar oss i värmen. Många vill – inte alla vågar. Tänkte visa upp mig – och säga att det funkar.

Mer om det senare.

En trevlig Halloween önskas er alla. Min kompis bredvid har flyttat in hos vår kära granne. Jag bara pimpade lite först.

Ringel-Rangel och jag.

Eftertankens helg för många. Bus eller godis för andra. Oavsett: Fridens Liljor till er alla. Må gott. Rensa i surdegarna. Fatta åtminstone ETT berslut i helgen – så kan ni släppa det sedan. Skönt. I know. Om jag får säga.

Jag sa det.

Ta-ta.

Annicka

www.unnadigresan.se
Den Passionerade Lilla Resebyrån på Facebook
www.villavagnsbloggen.se
www.villavagnar.com

 

 

 

 

Trevlig kommunikation är trevligt! Kommentera gärna!!!