Ett sommarkåseri kan väl inte skada.

Hilsen.

Som sagt, ett sommarkåseri kan väl inte skada. Inte vet jag om det gör någon nytta heller, men vet att att ni är en hel del som ändå läser dessa ängkligaste rader från en understundom förvirrad Villavagnspassionista. Tack. Fortsätt med det!

Förvirrad? Ofta.

Satt kvinna sitter

Satt kvinna sitter på kontoret hos Morgan Nyman AB och blickar ut över den soliga gården. I bakgrunden brummar vår kyldisk lite dovt. Ibland tystnar den – när den inte har mer att leverera för tillfället. Den gör som vi människor – uppehåll ibland. Det är likadant med mig och denna villavagnsblogg. Ibland får jag feeling och det bär iväg på alla möjliga håll – ibland är motorn tyst. Då kommer det ingenting. Fullständig pyspunka.

Minnemånneminnemånne.

Jag vill ju skriva för att engagera

Jag vill ju skriva för att engagera, ett litet smil här och där och okomplicerat feelgood för att skapa måbrakänslor hos er. Det kan handla om allt möjligt men villavagnar är ju en självklar del av mitt liv – så det måste ju finnas med – annars kan man  undra varför det heter Villavagnsbloggen.

Samvetsgranna Annicka brottas.

Det är där som samvetsgranna Annicka har brottats med sig själv tusen gånger om eftersom bloggen ju ibland visar sig handla om allt möjligt förutom just villavagnar. Kan man avvika från ämnet? Hur trovärdigt blir det då? Ledsnar ni då? Då kan jag härmed förmedla att detta inte är en försäljningsblogg med hårdför reklam – även om jag vill nämna Morgan Nyman AB hur många gånger som helst MEN den ska bara skapa känsla av möjligheter och en god och okomplicerad stund till kaffet. Självklart finns villavagnarna med – det är ju de som är upphovet till att jag öht gör det jag gör. Tror ni fattar.

Bullfika
Jag fajtas med mig själv ofta. En smocka hit och en smocka dit.

Den heter Villavagnsbloggen för att………………..

Den heter Villavagnsbloggen för att den har kommit att spegla mitt liv såsom en passionerad villavagnsälskare och hur det blev när maken och jag blev med villavagn för en sisådär 9 år sedan. Tack vare det blev livet något annat än det var förut – och det är det många som vill ta efter –  men som tvekar. Ibland för länge. Tåget hinner liksom gå. Många gådda tåg kan det bli här i livet. Å andra sidan måste man ju veta sin destination och sitt syfte – innan man svingar sig. Det är då det blir bäst men lite mod får man allt ha och våga satsa på nya ingredienser i livet. Det KAN ju gå bra! Anyway – vi gjorde och ångrar inget.

Tingeling nu tåget går – uti vida världen………..

Nyss tillbaka från Lorgues i Provence

Vi är nyss tillbaka från Lorgues i Provence. Det började med att maken sa att vi måste ju ha lite semester. Semester var ordet, sa den tillmötesgående hustrun.  Som Bill och Bull. Riktningen var Provence – som är rosévinets vagga – i bil. Målet var ett samhälle som heter Lorgues. Där väntade ett födelsedagsbaluns för svärsonen, som hyrt en villa för släkt och vänner.

Festernas fest i Lorgues.

Något den familjen lagt undan till och planerat i flera år så 50 år skulle firas i lättsamma tecken. Vi förstår ju alla att livet är här och nu och roligt ska man ha när och om man kan. Det hade vi. Riktigt, riktigt roligt. Vänner och familj från när och fjärran samlades och vädret var nådigt med sol. What a place!!!

Fantastiskt skönt att lägga sig i blöt i poolen och bara guppa omkring
Vänner som bor i Dubai kom och firade. Inte ett chartrat plan, no worries.

Bilsemester är roligt.

Bilsemester är roligt och en favorithobby, eller vad man skall kalla det. Man skulle t o m vilja påstå att det är ett livselixir, ett andningshål samt tillika en inspirationskälla. Så har det alltid varit och jag hoppas att det bara fortsätter så länge det är möjligt och så länge vi känner att det är värt det. Det är inte utan att det har blivit bra dyrt förståss, vilket gör att att man får tänka efter och prioritera så att det funkar.

Karavan
Inte stressa fram mot målet. Man skall hinna njuta också

Dieseln är billigare i Tyskland än här

Dieseln är billigare i Tyskland än här och om man kör av autobahn kan man alltid hitta bensinstationer som är billigare än på autobahn. Nu är det i o f så att vi ändå ofta kör på lokalvägar för att hitta de små pärlorna.  Vi kör inte så fort heller, vilket drar ner bränsleåtgången. Det vi vinner där lägger vi istället på övernattningar utmed vägen till målet. Det är så spännande att hitta mysiga ställen utmed vägen. Vi bokar på eftermiddagen samma dag och det funkar perfekt för oss.

Les Arondelles i Virey le Grand
Rustikt och mysigt i en fransk by som hade både bageri och restauranger. Nära Loire.
Supermysigt hotell i Cochem vid Mosel.

Priset för dieseln på autobahn var nu ca 19.60 Euros per liter, medan det på sidovägarna låg på 15.60 Euros. Eftersom vår svenska kronas värde har tappat minst 30 % mot Euron, så blir det dyrt i alla fall MEN nästan 5 kr/ liter i skillnad skojar man inte bort så lätt eftersom det inte ens är roligt. Frankrike var helt klart dyrare och allra billigast var det i Luxemburg – ett land som man i stort sett inte märker att man åkt igenom…………..

En sådan där liten stad som man bara blir så kär i direkt. Cochem utmed Mosel

Tillbaka till en annan verklighet

Jag får väl börja återvända till Hjoverkligheten som ju är där vi framlever våra dagar nuförtiden när vi inte framlever dem på annan plats, förståss.  Vi råkar ju vara så lyckligt lottade att vi lapar ljus och hav i Spanien om vintrarna. Solkusten. Bland annat.

Svårt att inte njuta. Dagar och stunder att fånga.

Hjo är ett gulligt litet samhälle på dryga 9.000 personer där det bor fler på sommaren än det gör på vintern. Sommarstaden Hjo, ni vet.

Ett sommarkåseri med räktårta och midsommarstång
Moster Elins i Hjo. En institution. Dit vallfärdar man.

Häromdagen var det CRUISING i Hjo.

Häromdagen var det crusing i Hjo. Gamla bilar på parad i sakta gemak genom staden. Varv efter varv……efter varv efter varv. En del tjusiga fordon – en del mer på den andra skalan, om man säger. Strålande solsken. Folk hade stolar med sig ner till gräsmattan utanför Hotell Bellevue och Biblioteket. Vi var också där, maken och jag. Man vill ju vara där det händer !!!! På varsin cykel rullade vi dit – det går lätt nedför – och 125 tramp tillbaka – det går lätt uppför. Logiskt.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jordgubbar hör ett sommarkåseri till

Jo, jordgubbar hör ett sommarkåseri till. Det vet jag bestämt. Blev inbjuden av vår trevliga granne och for med schwung till Munkebogård, ca 1 mil utanför Hjo, och plockade nästan 8 kilo gubbar i olika storlek. Saftiga, söta och goda – tillika snabbt förgängliga. Gjorde jordgubbssylt ystert och på de 2 timmar som förflöt efter det att jag plockat tills dess att jag gjorde sylten, hade några redan blivit dåliga. Fort går det! Inte många egentligen, men jag förvånades över hur fort det gick ändå!!!

Ljuvligt söta jordgubbar. Snabbt gick det att plocka!!! Bara 3 st i munnen. Resten i bunken.
Den blev god, den. Den blev kanske inte så jättesockerfri, kanske men god. Supergod. Sockerbombat god med smak av jordgubb.

Brevik mellan Hjo och Karlsborg – ett semesterparadis

Brevik mellan Hjo och Karlsborg är ett semesterparadis av klass. Vi var där i söndags, mannen och jag. Då var det var allmän visning och solen sken vänligt och aningen intensivt. Eftersom jag varit ledig hade jag inte sett de sista 3 vagnarna på plats där. Provence, ni vet. Nu var allt klart för inflyttning. Vilken mönsteranläggning . Vilka tomter . Vilka möjligheter . Vilket läge . 100 m från Hjos strand . Mer matnyttig info HÄR.

Titta ! Utsikt mot Vättern! Hur fint som helst! De här 2 fotona tog jag i söndags. Äkta vara!

”Här finns nu totalt 20 st Westcoast32 placerade varav 3 st nu finns till salu och färdiga att flytta in i omgående. Westcoast32 är installerad på en Premiumplats som även har framdragit fiber till varje vagn för bästa anslutningsmöjlighet till internet. Premium modellen har även en luftvärmepump installerad för låg uppvärmningskostnad på tidiga våren samt A/C funktion för de varma dagarna.
Pris 895 000kr ( vi kan erbjuda finansiering eller titta på ev inbyte)
(Årsavgift till Breviks Camping tillkommer med 18.500 kr exkl elförbrukning) ”

Så var det sagt. From me to you. Dagens villavagnsdos. En pilla om dagen håller mig frisk ♥.

En villavagnsdospilla om dagen. Man mår så bra.

Ska vi säga så, eller ?

Jag tror vi säger så, då. Nu börjar klockan närma sig gå-hem-nu-då.  Jag ska fixa lite skaffning till middagen hemma och eventuellt behövs det klippas gräs på en tomt vi har. Mina växter på kolonilotten behöver skvättas ner med vatten och så behöver jag gödsla med kärlek på mina vänner via telefonen.

Jag slarvar med mina vänner och erkänner skamset.

Jag känner redan nu att klockan hinner slå 22.45 innan det blir läggdags och jag hade DESSUTOM tänkt att bara sitta och päsa i soffan ihop med maken också, innan nanekudden kallar. Det blir som det blir och det blir bra. Vad var de nu gammelmormor Augusta Gladh sa? ”Själver gjort får själver ha´t” och det ligger troligen något i det för ni vet väl det där med att ”Som man bäddar…..”.

Jag klagar INTE . Jag bara säger.

Ha´t så gött!! Vi ses och hörs!!

Förresten, jag måste bara få med en solnedgång. Jag har bl a en läsare som tycker om sådana ♥.

En solnedgång på väg hem från Provence

Kramar. Många.

Annicka – Villavagnspassionistan  🌿🌹

www.youtube.com/@mnab
Villavagnar.com
Villavagnsbloggen.se
Unnadigresan.se
Ekengrenskan.se

2 reaktioner på ”Ett sommarkåseri kan väl inte skada.

  1. Man blir glad av ditt kåseri😍😘😘
    Sitter i skrivande stund på bussen hem från Cádiz.😎

Trevlig kommunikation är trevligt! Kommentera gärna!!!