Bäddusid bäddesabba.

Hilsen.

Influensatider. Det hostas och kraxas lite runt om oss. Nära vänner får lunginflammation och ligger däckade i långa tider.Tur att det finns hjälp att få här. Apotek finns det många. Jättemånga. I alla hörn och rondeller. I stort sett. En del är finare än andra. Liten tröst i ynkligheten, men fint i alla fall. Bilden ovan är ett apotek i Fuengirola. Kunde inte låta bli att fotografera det. Fint, eller hur?

Mycket hjärna. Gärna. Halv hjärna. Mindre gärna. OBS: Inte min hjärna. Ingen av dem. Min är inlagd.

Tackar som frågar – jo, mina revben är kvar. Mindre ömma nu än efter Det Stora Framfallet. Känns fortfarande när jag hostar eller nyser – och det gör jag självklart mindre nu – eftersom jag har mindre ont. Då, när jag trodde att kroppens boning helt tappat fattningen, så nös och kraxade jag oupphörligen – eftersom jag inte borde. Murphy´s Law. Ni känner till den? Lagen om alltings djävlighet, kallas den också. ”Om någonting kan gå fel så går det också fel. ”

Den känner jag till. Mitt botemedel är att äta valnötter. Goda, nyttiga och man blir hälsosamt fet.

dav
Fina vyer.

I veckan har vi varit på eskapader. Gjort lite rundresor i begränsade delar av Spanien. Sett platser inte många sett förut. Mäktiga landskap, ska ni veta. Vyer bortom förstånd och solnedgångar att dåna av. Vi var en sväng nära portugisiska gränsen – vid Costa de La Luz. Vilka stränder!!! Vilka fiskrestauranger! Det är här de goda fiskarna fångas!!! De fula serveras på annan plats.

Vi gick ut och åt en kväll. Ett glas vin kostade 1 Euro. En flaska öl 1 Euro. En flaska vin 7 Euro. En god bit mat 5 Euros. På restaurang. Ett synnerligen billigt vardagsliv om man jämför med Costa del Sol.

En liten meny på en kvartersrestaurang i Ayamonte
IMG_20181126_124906 (1)-compressed.jpg
Vilka stränder. Fina snäckor. Havssnäckor, alltså…….

Nästan folktomma och evighetslånga stränder som löper längs Costa del Luz – Ljusets kust i provinsen Huelva. Söta små samhällen. Ujujuj. Engelsmän finns det överallt. Ett konstaterande. Överallt där det är fint och vackert – där finns det engelsmän. Lite darrigt för dem nu med kommande Brexit. Ingen vet effekterna.

Solen går ner över Ayamonte

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Nu, mina vänner. Tro det eller inte – men våren är på väg. Vi går ju mot den, ju. 16 – 23 april är det dags för resa nr 1 till Portugal och Dourodalen. Vårfräschör, nygrönt, vindruvorna i sin linda och påskfirande på portugisiska. Kuckeliku. 6 – 8 personer kan åka med.

Om inte våren passar – då finns det möjlighet i september. 19 – 26 september. Då skiner solen starkare och det är lite hetare. Vindruvorna har vuxit till sig och det är skördedags.

Påsk i Dourodalen.

Lite ”återhållsamt” vill jag ändå visa att jag var med i en överraskande radiointervju i Marbella, för Kustradion. En radiointervju på film. Blossande varm i ansiktet men det gick vägen. Inte van vid sådant här. Modernt ska det vara nu för tiden. Allt läggs på bild. Jättegod resepons har jag fått och man kan åka med mig till Portugal även från Málaga. Det finns ju många svenskar här. Så jag kan ordna avgångar från Stockholm, Oslo, Göteborg, Köpenhamn och Málaga.

Om man inte bokar, så kommer man inte med – så vill ni veta mer – välkomna att höra av er

 

Snart är det Villavagnsmässa hos Morgan Nyman AB. Där dyker jag upp som gubben i lådan. Eller gumman, snarare. Jättekul. Jag får möjligheten att passionera om livet i villavagn och hur det blev och är och förhoppningsvis få möjligheten att prata lite om villavagnsplatser i Spanien. Hoppas många kommer för att njuta av alla Morgan Nyman AB:s villavagnar. Det finns härliga nyheter och jag skulle vilja ha en villavagn av varje sort. När jag blir onödigt rik skall jag köpa det. Promise, Morgan o Veronica <3 !

En liten jultallrik haver vi unnat oss. Svenska Kyrkans Julbazar i Fuengirola.

Jo, 25 c varmt och vajande palmer – det funkar alldeles utmärkt att äta julmat. Vi blandar väder och traditioner lite hej vilt. Förra året åt vi på libanesisk restaurang på själva julafton. Vid strandpromenaden. Det gick förträffligt bra. Det är inte så farligt att bryta mönster.

Hoppas ni får mysa med ert eget sällskap, kära, vänner, grannar, arbetskamrater, sysslingar och hovmästaren på pizzerian. Helt enkelt – allt gott i hela världen. Strunt i damm i hörnen och alla måsten. Det blir jul ändå. Den är ändå över på en kvart.

Kram till alla som vill ha.

Annicka

www.unnadigresan.se
Den Passionerade Lilla Resebyrån på Facebook
www.villavagnsbloggen.se
www.villavagnar.com

 

Trevlig kommunikation är trevligt! Kommentera gärna!!!