Lite väck, bara.

Julgransljus

Hilsen.

Nu är det bråda tider för många av er. Borde vara det för mig också men jag kom av mig. Lika bra det. Jul blir det ändå.

Polarexpressen. Man måste tro tillräckligt…. En film vi ser varje jul. <3

Jag är färdig med svartvinbärssillen – ligger inlagd och klar i kylskåpet. Hade inga svarta vinbär – fick bli vinbärsgelé iställert. Tror det funkar – illa kan det knappast smaka, i alla fall.  Vanlig inlagd sill är ockå klar samt att det ligger några firrar i blöt i sillspad, och drar till sig det götta. Senapssill blir det av det. Vörtbröd hade jag med mig från Sverige – brukar baka själv – men jag har legat lågt i år. Inte hunnit – hur det nu gått till. Inga lussekatter, heller. Har alla ingredienser men tiden försvinner. Har ni sett den?? Vet inte hurudan jag har blivit egentligen. Lite vilsen, faktiskt. Tror jag får ge mig ut på jakt. Kanske står jag i en spansk rondell och inte hittar hem?? Återkommer när jag är tillbaka.

Oss skall intet fattas. I år heller.

Vädret i Marbella är mycket fint. Ca 18-20 c i skuggan, när solen lyser. På nätterna runt 12 c. Lite kyligare någon enstaka natt. Julpynt överallt och julkänsla blir det faktiskt ändå – även om det blir mörkare mycket senare här än hemma. Vi har nog ungefär 3.5 timmar mer ljus om dagen här, tror jag. Skillnad.  Just nu befinner vi oss i Torrevieja vilket ligger ca 50 mil nordöst om Marbella. Nära Alicante. Vi är här och hälsar på vänner – med en kär vän. Solen lyser fint här också – fast nätterna lär vara ca 5 c kallare här. Dagtemperaturen den samma. som i Marbella. Återstår att se om det stämmer…… Imorgon är en annan dag.

Ängeln från Porto. En tjej som stod blickstilla på promenadgatan i Porto. Jag fotade henne och gjorde lite filletrix i ett fotoredigeringsprogram. Passar bra nu i juletid!!!

Julklappar köps det så att det ryker här. Lika hårt marknadfört som hemma. Maten är jätteviktig här också – och det handlas för stora pengar. En liten julklapp lär ungarna få på julafton, annars är det Trettondagsafton som gäller för dem. De Tre Vise Männen kommer och till dem får man lämna sin önskelista – och så kanske det ligger några julklappar i skorna man satt ut……… På Nyår skall man bära röda trosor och kallingar och vid 12-laget äter man 12 vindruvor och önskar sig något. Läs gärna mer om julen  i Spanien HÄR.  Alltid kul att veta, eller hur?

En känga till någon – i julklapp???

Hotellets wifi här i Torrevieja är sådär……..gratis men sådär. Betyder att det tar ruskigt lång tid att ladda upp bilder och göra inlägg och det blir för tradigt. Ni skall greja med julförberedelserna och jag skall försöka finna mig själv någonstans – så det blir win-win om jag slutar mina ängkla rader här 🙂 .

Imorgon blir det hotellfrukost och det tycker Ekengrenskan om. Mums.

Tack för att ni läser! Hörs i nästa vecka.

Önskar er en Fröjdefull Jul. Att ni får fira eller inte fira – precis som ni själva vill ha det. Att ni som inte mår så himla bra får lindring. Att ni som väldigt gärna vill nå någonstans också gör det. Att ni som nått för långt kan ta steget tillbaka och komma ikapp er.

Själv skall jag ut och finna mig själv. Igen. Spännande.

Ta-ta.

Annicka

www.unnadigresan.se
Den Passionerade Lilla Resebyrån på Facebook
www.villavagnsbloggen.se
www.villavagnar.com

2 reaktioner på ”Lite väck, bara.

  1. Hej Maria!!!

   Tack för det! Ursäkta sent svar. Är inte van vid att någon kommenterar men glad blev jag.
   Sillen smaskad på och solen njuten av.
   Nu stundar nyår. Då hoppar vi sillen men får kanske njuta av mer sol.
   Man blir bortskämd.

   Gott 2019 till Dig. På alla möjliga plan.
   <3

Trevlig kommunikation är trevligt! Kommentera gärna!!!