Säkert bara jag som gör så

Kakhjärtan från Budapest

Hilsen.

Redan maj månad. Tänkte just skriva ”Sköna maj – välkommen” men det är lite sent påtänkt. Med den här farten drar lilla Maj vidare snart och blir Fröken Juni. Förstår inte hur fort tiden kan gå? Idag vindar det i villavagnsskåne. Inte kallt men blåser gör det. Man ska INTE förvånas över blåstens framfart i Skåne. Det är som att bli irriterad för att vattnet är vått. Rätt dumt. Bara att gilla läget. Man blir så fin i håret dessutom. Garanterat fönad flera gånger om dagen.

I Skåne finns det kala trä´n. Förstår att man måste vara snaggad.

Hur har ni det i era liv? Gör ni NÅGONSIN tokerier? Troligen inte. Övertygad om att det bara är jag som tillhör de utvalda. Sitter här med en hårkalufs som skulle gnistra av blonda slingor. Det gör den INTE. Inte mycket blont i den. Längre. Färgen påminner om pälsen på en varg. GRÅBRUNVIT. Fint på en varg i o f s. En blondslingad varg vore misstänkt.

Lovade mig själv och min frisör för 25 år sedan att ALDRIG mixtra med blekning och färgning av håret själv. Aldrig MER, alltså. Resultatet blir inte alltid så bra, tyckte hon när hon fick ta hand om min prickiga kalufs. Då hade jag givit upp. Hon fick ta över. Sedan dess har jag hållit det löftet. Proffs för göra sitt jobb på mitt hår så gör jag mitt proffsjobb på min hemmaplan. Proffs ska göra proffsjobb på det som de är proffs på. Basta.

Blommor i kruka
Den här bilden passar inte alls in här men det bjuder jag på. Lite söt i alla fall.

Att gå omkring och se ut som en vargpäls det tröttnade jag på för många veckor sedan. Har inte gjort något åt det pga rådande läge. Göra slingor färg med hemmaprodukter? Nej. Har inte ens tänkt på det. Kommer ihåg mitt löfte.
Sista veckan har dock vargläget blivit akut. Ville bara inte längre. Snart börjar jag väl yla också, har jag tänkt. Har smygletat de få gånger jag varit i affärer som saluför medel för falska blondiner. Ett litet paket att smyga ner i varukorgen och låtsas som om det varit ett paket pasta. Inför mig själv, alltså.

Himmel och hår

Hittade produkten av en tillfällighet. Blekning medelst slingor. Helt rätt. Innehållande en liten plasthätta, virknål och dundermedel. Idag var det dags. Var orolig att göra tokigt så jag blandade t o m in min Mats i det. Förnedringens tid. Trodde jag aldrig. Jag fick gömma hans mobil annars hade han tagit kort på mig i denna lilla mössa med håret på ända. Han är sådan ♥.

Man sticker liksom hål på hättan och drar ut slingor. Hottentottstripor. Mats fick hjälpa mig med håret därbak. Huvudbaken, alltså. Ibland brast vi ut i hysteriska skrattanfall. Såååååå himla komiskt. Hela tiden jag som skämdes och kände mig så utsatt. Så obekväm i att se så inibängen knas ut med denna hätta, knuten under hakan.  Mamsell Annicka. Nöden hade ingen lag. Måste man så måste man.

Annicka vid poolen i Florida
Ingen hätta. Bara hetta. Inget varglurv. Då. På den tiden.

Klart. I med vätska.  Märkligt vad enkelt det ser ut att vara tänkte jag. Läste bruksanvisningen NOGA. Not. Vänta 25 minuter. Ingen skillnad. Plasta in huvudet i extra plast. Vänta 20 minuter till. Inget blekt där, inte. Ok. Skölja ur. I med antigulpasta. Vänta. Skölja ur. Fram träder samma varg som innan.
Märkligt, tänkte jag. Inget blekmedel i produkten? Någon måste ha plockat ur det i butiken. Åh, dumt att jag inte kollade när jag köpte. Jag brukar vara noga – tro det eller ej. Ska slänga paketet. Vad trillar ur? Blekmedlet. Ett litet paket med pulver i. Hade säkert blekt hur fint som helst. Säkert bara jag som gör så.

Villavagnslyft med en Westcoast32
Här något av vikt som passerat i alla fall.

Annars har inget av vikt passerat. Skulle vara jag själv då. Mycket vikt där.  Självförvållat säkert även om jag skulle vilja skylla på något/någon annan. Känner ni er motiverade att anta min skuldbörda så hör av er via mail HÄR. Allt jag kämpat för har covid-19 tagit ifrån mig. Vattengympa – som jag älskar. Nope. Kan man inte. Kunde man inte under Spanienkarantänen heller. Just som man hittat sin ”grej”.
Jo, jag är ute och går och t o m kör ett litet löppass då och då på 75 meter. Intervallträning. 75 meter på tisdag och fredag. Rätt impad. Säkert bara jag som gör så.

Idag blir det en superkort krönika. Eller inte. Inte en endaste rubrik i alla fall.. Får inte skämma bort er för då tror ni att det blir så jämt. Inte då. Sedan är sanningen den att jag har saker på gång. Brödbakning t ex. Det jäser och päser och har sig. Snurrat bröd med bagerivetemjöl. Dundermjöl. Inte plattbak här, inte. Tog i havreflingor och valnötter i degen.

Många projekt på gång. Då trivs jag bäst. Det lite läskiga i framkant är en björnbärspaj med kardemumma. Det vita med sladd till höger är en tandborstladdare. Så vet ni.

Lite inlagd vitkål också. På lite ungerskt vis. Vi får se HUR ungerskt det smakar. Det ska gotta till sig lite. Bara salt, vatten, ättika, socker och kryddor. Återkommer om det är ätbart.

utsikt från en villavagn
Mycket på gång. Varför inte? Tiden man sitter minns jag ändå inte. Potatismos och kål väntar på ACTION.
Kål i burk
Lite gott att ha till lilla köttbiten. Hoppas jag.

Imorgon och på söndag blir det villavagnsvisning igen. I mitt Grottbyn i Höör. I dessa coronatider ska man ju inte fara omkring ut i världa. Knappt i Sverige. Då är det skönt att kunna sköta sig själv i sin villavagn. Inte blanda sig med människor men ändå leva och vara delaktig. På håll. Läste att fritidshuspriserna raketstiger nu. Här runt kusten i Skåne är det horribelt dyrt. Villapriser för ett renoveringsobjekt. Usch och fy. Tacka vet jag en fräsch villavagn med allt i. Bra prisbild.

Nu är det Let´s Dance på TV. Så roligt de verkar ha. Än är det inte försent för mig att svida upp mig i en riktigt gudomlig klänningsbakelse och bara vara så där gräsligt vacker. Det får bli när vargpälsen har fått sommarsviden på. Den ljusa.

Brödet är färdiggräddat. Fyfabian vad gott det blev!!!

Bröd på jäsning
Vridna brö´n. Som man äter, alltså. Med smör på. Snart.
Färdigbakat villavagnsbröd
Goda men inte mönsteranpassade.

Nu får ni klara er själva en stund. Jag skall möla i mig lite nybakat bröd.  Igen. Hoppas ni hittar något att möla i er också idag. Något mölgott till kaffet till exempel. Efter det skall jag ta denna kropps vargpälsbeprydda skalp och svänga mig i bingen. Ny dag i morgon. Vi får komma ihåg att det idag är 75 år sedan 2:a Världskrigets slut. Något att betänka. Vi pratar ÅR av elände. ÅR av försakelser. ÅR av ond bråd död. ÅR av lidande. ÅR av terror. Vi kan nog inte greppa det. Många andra i världen har det så även NU. Så lite vargpälsfärgat hår är inget att förgrymma sig över. Det gör jag inte heller men utan det hade det inte blivit något skrivet idag. Man får glädja sig åt det lilla. Det är nog inte bara jag som gör det.

Raps och landsväg
Man tröttnar aldrig.

G´natt. Det är nog bara jag som säger så.

Annicka

www.villavagnar.com
www.unnadigresan.se  
https://www.facebook.com/annickadefigitab/
www.villavagnsbloggen.se

 

 

 

 

Trevlig kommunikation är trevligt! Kommentera gärna!!!