Villavagnssäsong eller inte ? Alltid – om ni frågar mig………

Hur har ni det med villavagneriet, kära läsare?

Ni som har villavagn – har ni släckt ner och tömt vattensystemet, eller tänker ni ha öppet hela året – för eventuella mysbesök under efter- och försäsong? Inte långt kvar till jul, ju?

20150908_112327-kopia-kopia-kopia
Jo, ett villavagnsrum !

Ni som funderat intensivt och begrundat alla möjliga omöjigheter – har ni kommit till skott med besluten och börjat titta ut vilken vagn ni vill ha till våren t ex? Det är NU väldigt många gör sina beställningar – för att få leverans i rätt tid till knopparna brister.

På Morgan Nyman AB är det öppet 24/7 – vilket betyder 24 timmar om dygnet och 7 dagar i veckan. Nästan. Överdriver liiiiiite bara, men det är NÄSTAN så.
På mail når ni oss alltid, och telefon också, för den delen.
info@villavagnar.com och telefon 0500-445600.

Bara att kontakta oss, alltså. Lätt som en plätt. Boka tid  med oss, så kan du ventilera dina tankar och vi hjälper dig att hitta rätt vagn utefter dina behov och förutsättningar. Vi har sprillans nya, begagnade och s k gör-det-själv.

50-things-part-31-1024x614
Man bor bra i en villavagn.

Tänkte på en sak:
Om du redan har en villavagn, då vet du vad du skall göra inför vinterstängningen. Du har gjort det förut.

Några tips för dig som inte vet:
Om du skall stänga ner och inte tänker dig bo i din villavagn på vintern, då kan det vara bra att t ex:

  • Blåsa ut vattensystemen från vatten – vi talar vattenledningar på inkommande och utgående vatten. Häll i glykol i vattenlås till t ex toalett, diskho, handfat etc.
  • Montera ner värmeblandaren i duschen och ha den på en frostfri plats. Den tycker inte om köldgrader.
  • Ställ ut s k torrbollar i villavagnen. Vi brukar ställa in en torrboll i alla stora rum. Dessa suger upp fukt, som landar i behållaren och som man kan tömma. Faktum är att man t o m kan använda en bunke med okokt ris – det lär också funka! Huvudsaken är att man tar hand om kondensen som bildas.
  • Låt alla skåp och garderober stå öppna. Då möjliggör du bra cirkulation.
  • Lägg madrasser och liknande i mitten av rummet – inte utmed väggarna.
  • Töm och städa ur kyl och frys – och lämna dörrarna på glänt.
  • Stäng av inkommande vatten.

Dessa råd är allmänna och du ska såklart ringa oss och rådfråga om du är osäker. När du köper en villavagn av oss, så vet vi vad som gäller för just din vagn. Absolut.

Ni som tänker vara i era villavagnar under vintermånaderna – kanske fira jul eller bara boa in er i rusket – ni har väl underhållsvärmen på ? Vi  har vår luftpump på 5 c och värmeledning i invattnet – och vi får mysvärme på några minuter.

20150908_111951-kopia-kopia-kopia
Det är ju det jag säger……i en villavagn kan allt finnas !!!

Jag som skriver detta heter fortfarande Annicka och är galet förälskad i villavagnskonceptet. Maken och jag har en fantastisk villavagn i Skåne, och vi älskar den. Har sålt vårt stora hus och tillbringar somrarna i vår fina Ambleside. På vintrarna drar vi till solen i Spanien. Där finns det JÄTTEMÅNGA villavagnar.
Det kan jag berätta om en annan gång.

Må gott så hörs vi!

Hälsningar från Annicka på Morgan Nyman AB
www.villavagnar.com

Trevlig kommunikation är trevligt! Kommentera gärna!!!