Det är precis likadant här som där som hos er och överallt – ändå olika!

Hilsen.

Idag är en annan dag. Det som igår var imorgon är idag idag. Nya chanser att göra rätt. Det som är gjort är borta.

20170707_164619 (1) (1) (1).jpg
Kvällen blev till dag !
Bunk-bunk.

Jodå. Det bunkras och läggs på lager. Såklart i Coronas spår. Var i en butik igår och skulle handla – blev stående mellan djupfryst spenat och ketchup. Undrande och smått chockad. TOMT i mängder med hyllor!!! Äggen slut, ris och pasta slut, bönor, hushållspapper, mjölk med lång hållbarhet, färska grönsaker och potatis – förutom då 3 rullar med gul lök och massor med sallad och jag vet inte vad. Överfyllda vagnar. Jag tittade på min korg och såg att det jag skulle handla låg ensamt och skramlade. TIttade på alla andra – tittade i min korg igen – tittade på andra igen och snappade snabbt som katten till mig ett paket med couscous. Herregud. Människa. Sedan gick jag ut innan jag riskerade att bli hamstringssmittad.

Det kommer bättre dagar. Vägrar ge upp min tro på framtiden.
bunk-bunk
Finns fortfarande kvar av dryckjom. Sprithyllorna var fortfarande fulla. Hick.

En sådan där obehaglig känsla när jag gick där. Undrade – är det jag som inte fattar eller är detta hysteri bortom sans och balans? Vi pratade om det i morse hemma och tänkte att det kanske är för att slippa handla många gånger och då utsätta sig för smitta onödigt många gånger? Kan vara EN förklaring. I vilket fall har vi alltid mat hemma för en veckas tid – bara för att jag favoriserar extrapriser och är en spontankocka.  Plockar i korgen det jag tycker ser spännande ut. Närhelst. När det finns och plånboken är matad. OAVVSETT så har corona på riktigt givit sitt klara budskap – livet kan ändra sig fort. För alla.

Lite vingklippt känner man sig allt i dessa coronatider.
Mat på stora fat.

Vitlöksmakrill på bädd av råstekt potatis. Faderns Paradrätt. Inte direkt hallonandedräkt efteråt men herreminje så gott. Tack för den serveringen! Vi köpte färsk makrill – fast och fin – CABALLA – för 4.50 Euros per kilo. Filéer vända i skorpmjöl. Lätt stekta i smör. Råstekt potatis i stekpanna först och sedan över i ugnsfast form. Möcke smör med möcke persilja och än mer vitlök ihopavevat. Denna smörja på makrillen på potatisen och i formen. I ugn ca 10 minuter. Klart. FAAAAAAABIAN så gott. Fadern varde hedrad. Hedra din Fader och din Moder, säger man ju. Modern blev välsignad med fläskpannkaka idag.

Mat på stora fat
Vitlöksmakrill – om man vill vara för sig själva en stund…………efteråt.
Hemfärd för övervintrare.

Många som valt att vinterförvara sig på Costa del Sol börjar dra sig hemåt. I långsamt gemak. Jag talar nu framförallt mest om husvagns- och husbilsekipagen. Några tar 1 månad eller mer på sig, andra skyndar lite mer. Själva färden är ju det roliga! Alla stopp man gör. Alla upplevelser man får. Så mycket man ser och lär. På alla sätt och vis. Toksituationer som man kan ha så roligt åt. Som t ex att få igång duscharna på vissa campingar i Tyskland. Så avancerade att man inte fattar något. Det kommer vatten när man bara skall kolla läget – och där står man med dyngvåt morgonrock och undrar vad som hände. Eller – när man givit upp om att få duscha den morgonen och går därifrån – så går duschen igång av sig själv. Då rusar man in, får av sig morgonrocken, ställer sig i duschen, tvålar in sig och så tar vattnet slut. Hur får man mer? Sådant där kan man få uppleva. Lite krydda i tillvaron.

Hemfärd för övervintrare
Krydda din tillvaro så blir den mer spännande.

 

20151014_113753 (1) (1).jpg
Höga berg och djupa dalar.

Flygresenärer ser inte så mycket av det samma på sina knappt 4 timmar i luften. Jag hyllar ända möjligheterna vi har. Med all hänsyn tagen till allt man måste ta hänsyn till. Man kan göra lite som man vill. Fritt att leva. Inte alla som har den möjligheten – eller gör det valet, för den delen. Bra att nypa sig ibland så att man fattar. Aj.
Vi har också gjort de fantastiska resorna med husvagn runt Iberiska halvön. I flera år.

Hit eller dit? Trevligt oavsett.

Kittlande roligt med just själva färden. Att sedan stå stilla med husvagn på samma campingplats i flera månader – det var aldrig vår ”grej”.  För många är det så. Perfekt. För andra inte. Perfekt. Vi är olika och tycker olika.
För mig som dessutom MÅSTE ha internet för att kunna jobba, så var det en mardröm. Fyyyy, så stressigt. Jag känner att jag blir stressad av att ens tänka på hur stressad jag var då. Hjärtat bankar snabbt. Huamej. Basta.

20151014_122922 (1).jpg
En schlank han dit………………….

Att hela tiden vara på rullning är också dyrt – så man får hitta sitt sätt. Campingar kostar. Bränsle kostar. Vägtullar kostar. Bra att alla kan välja efter förmåga, tålamod och förutsättningar. Vi har hittat vårt sätt. Happy life. Här och nu – helt fantastiskt.

Himmelrike på jorden.
Det blir en vår. Utan Corona.

Härlig tid att se fram emot. Det också. Påsken 2020 till exempel. Då blir det villavagnsträff för ALLA HUGADE på Morgan Nyman AB:s anläggning i Stenstorp. Mellan Falköping och Skövde. Massor med attraktiva erbjudanden! Kommer ni? Mer info kommer!  Vill ha en inbjudan? Klicka här!

Äppelpäppel.

För er som redan vet att ni vill till Skåne – kom och besök mig på Grottbyn.se den 13 och 14 april. 4 platser kvar i vår villavagnspark på denna fantastiska camping ! Året-runt-öppet. Grönt och skönt. Promenader, bad och Skånes Djurpark t ex. Lugnt och ändå nära till russel i Lund och Malmö om man vill ha det. Några minuter med bil till Höör. Pågatåg och affärer och stadsliv. För 649 000 kr kan ni köpa en villavagn Westcoast 32 kvm nyckelfärdig. Med stort trädäck. Fullt ansluten till VA och el. Bara att flytta in! 2 550 kr / månad i arrende då vatten och avlopp ingår i det. El efter förbrukning tillkommer. Hör av er till mig om ni vill ha mer info – eller till villavagnar.com

Grottbyn4_large (1).jpg

Så kan man bo! Sommarstuga? Året runt?
Solen på Costa del Sol skiner. Ofta och mycket.

Solen skiner obönhörligt på Costa del Sol. Helt fantastiskt. Det har faktiskt varit extra varmt den senaste veckan. Extravarmt betyder för en svensk jättesommaren Allan. Till detta en blomsterprakt bortom fantasins gränser.  Inget regn sedan månader, så jag vet inte hur det går till egentligen med vattenförsörjningen. Automatisk bevattning har man överallt förståss – smala slangar som ligger i rabatterna och vattnar på bestämda tider. Gräsmattorna får duschar med regelbundenhet. Förutom då plastgräsmattorna – som faktiskt är många! I refuger och rondeller används det frekvent. Kräver ingen väta. Alltid grönt och fräscht! Gillar eller inte gillar? Ingen åsikt. Det är så det är.

Mimosa – Akacia. Mäktigt, eller hur?
Makalös doft. Blåregn.
Unnadigresan flyttar april till oktober

Gör om det om ni kan 🙂 ! Flytta månader hit och dit………….. I Coronas fotspår följer konsekvenser på olika plan och i olika omfattning, Med lite tur och skicklighet kan jag flytta om aprilresan till Douro till hösten. Mina resegäster har anammat den möjligheten ♥ ( Gulle Er ) och jag tror det går vägen. Som researrangör måste man betala en hel del i förväg och jag kan lugnt säga att det ibland är SUPERBRA att vara ett yttepyttebolag till skillnad från ett stort dito. Förlusterna blir mindre när det går åt skogen. Å andra sidan blir det samma konsekvens med inkomsterna……………Man når inga höjder. Sanning och konsekvens.
Tänk nu om jag hade haft 24 glada resenärer som skulle iväg!!! Jag avundas INTE de stora bolagen. Inte ett dugg. Inte just nu.
Man kan inte få allt. Vill inte heller ha!

Lite glädjedans på det! Glad för begränsad förlust och att solen skiner.
Fääääääädig.

Tänker att det är dags att runda av.  På tal om rund – börjar skönja ljuset i tunneln. Kroppen omformar sig. Idog träning och lite mindra intag av föda börjar betala sig. Känns sååååååå bra. Är jag utseendefixerad? Njae-jo-ja. Såklart att jag vill trivas med mig själv. Mina ideal. Det får jag faktiskt. Vantrivs att känna mig som en rulta. Vet inte vad en rulta är? Ha-ha. Klicka HÄR 🙂 

Glad midjeinnehavare

Nu ska Lill-Rultan – eller Pyttan – som Fadern kallade mig för – luta sig tillbaka och invänta morgonkaffet. Ring så spelar vi. Eller vem det nu är som spelar. Sedan ut i solen och njuta. Orkar nog inte höra mer om Corona idag på radio. Vågar vägra. I min dagliga gärning idag så kan jag inte påverka i alla fall. Man får hitta sina trix att hantera saker och ting.

Det blir som det blir med det som blir. Det blir det alltid. Det kan man lita på. Idag ska bli en bra dag ♥.

Kram hela da´n. ( å imorr´n också. )

Annicka

www.villavagnar.com
www.unnadigresan.se  
https://www.facebook.com/annickadefigitab/
www.villavagnsbloggen.se

 

2 reaktioner på ”Det är precis likadant här som där som hos er och överallt – ändå olika!

 1. Hej Annicka!
  Nu är frukosten klar en trevlig läsning från dig och varma bullar o kaffe.
  I mitt nästa liv drömmar jag om Grottbyn men just nu o här är SjöbobSommarby mitt paradis.
  Hoppas min Blåregn blir så vacker en dag .
  Idag ska jag släcka ner corona nyheterna och ta mig till Lomma ett barnbarn ska firas på 20årsdagen och hans största sorg denna dagen är att farfar inte är hos oss.
  Det ska smaka gott med Dansk Fläskestek
  hon är bra på det svärdotter.
  Ta hand om dig // Vivian

  1. Hej Vivian.
   Tack för trevliga rader <3. Sjöbo Sommarby? Låter vackert!
   Härligt när man hittat sitt lilla Paradis.
   Coronanyheter dygnet runt här också. Inget virus att negligera precis.
   Vi håller oss inomhus. Inte så många val heller, för den delen.
   Dryga böter om vi går ut.
   Längtar till Frihetsdagen.
   DEN promenaden kommer att bli fantastisk.
   Lika fantastisk som dansk fläskestek.
   Låter gott. Supergott.
   Allt gott till dig och de dina. / Annicka

Trevlig kommunikation är trevligt! Kommentera gärna!!!