Another day in Paradise

Hilsen.

Nu har natten övergått till den 29 februari. En dag som bara finns ibland.

Oseriösa funderingar

Sitter o pustar i ett köpcenter i Fuengirola. Vilket sorl. Ungar jagar varandra. Det provas kläder, köps färskpressad juice, resväskor och en och annan nattsärk får sussa hemma hos någon i natt. En kvinna har en klänning som ett ålaskinn och som dessutom är 4 ggr för liten. Klänningen liksom kryper uppåt hela tiden. Hon drar och drar för att förlänga den men den är envis. Klänningen . Upp ska den. Damen är lika envis hon. Ner ska den. Så håller dom på…. Det är INTE mig det handlar om men det skulle kunna vara det. Vem är perfekt? Parodier och lyteskomik är roligt så länge det inte handlar om en själv. Ni fattar.

 

Man får ta sig en funderare ibland.

Vid ett bord bredvid mig sitter en ung tjej o fikar med sin kompis. Hon har förstärkt sina ögonbryn. Kan man uttrycka sig. Tagit bort sina egna och liksom målat dit nya breda i en stark brun färg. Hon hade lite otur när hon gjorde det för hon ser förvånad ut hela tiden. På ena ögat. Det andra ser ledset ut. Märkligt ansiktsuttryck . Hon fick inte till knorren när hon lade dit ögonbrynsmallen. Kanske vände hon den upp och ned på ena ögat? Hon ville vara fin och hade gjort så gott hon kunnat.  Jag bara noterar och lär mig. Och ler.

 

Så kan man ha det. Eller inte. Inte så naturligt.
Så kan man också ha det. The natural look.

Själv sitter jag och släcker törsten. Det tar på krafterna att vara människa.  En liten paus. Kanske är det så att det sitter någon annan här intill och förvånas över mig nu. Det kan man aldrig veta.  En korpulent dam i späd ålder. Med tröja i allsköns färger. Vit jeanskjol – lite diskret kan jag vara ibland. Tro´t eller ej.  Med en frisyr som ser ut som en obäddad säng . Trutpasta på. Ett måste. Eftersom jag sitter ner är jag ganska skyddad från inspektion från andra ändå. Mina ögonbryn döljs av min spretiga frisyr.  Pilutta.

 

Pappa var också en grubblare.

Jag är vilsen. Lost. Jodå. Jag hittar till bilen. Jag hittar bra här. Kör som hel hel karl här i Spanien ( hur kör en halv? ). Inte där skon klämmer om man säger. Jag är i övergångsåldern. Jag funderar nämligen på om om jag skall övergå till annan klädstil. Vilken vet jag inte.  ( Allvarligare än så är inte mina bryderier. ). Så varför fundera? Tja, den som det visste. Jag har ingen aning om varför jag gör saker ibland. Det bara kommer, liksom. Vet inte vilken ålder jag är i stilmässigt. Klädmässigt. Känner jag för att vara fräck, stilig, piffig, puffig, paffig, pluffsig eller vad? Skall jag bli en Lady eller Lufsen? Vet inte vilken stil jag tycker om längre. Sådant där går jag och funderar på på lediga stunder- så då förstår ni att jag inte har något att fundera över egentligen. Lyllos mig. Imorgon är en annan dag. Lördag.

Roliga funderingar.

Å nu över till något helt annat.

Corona

Coronaviruset på tapeten. Såklart. Inte många drabbade här på Costa del Sol. 5 st läste jag nyss. 5 kända. I detta ögonblick. Jag tänker att det egentligen inte är någon större idé att tänka på det, heller. Nej- jag förminskar ABSOLUT inte risken att bli smittad – men tänker inte bli hysterisk heller. Det hjälper inte någon. Det blir som det blir och det blir till att tvätta händerna än oftare. Hoppas på snar bättring för drabbade och önskar att det inte drabbar någon nära. Inte mig själv heller.

Korona på ungerska betyder krona. Just saying.

Influensa har jag inte haft på flera år. Än. Hongkong-flunsan då för 100 år sedan. Rejält kommer jag ihåg. Jättesjuk. Fick flytande meddusin som såg ut som spenatsoppa och smakade vidrigt. Kommer ihåg att Mamma inte lät mig slippa undan . Jag försökte skölja ned den med mjölk, soppan hamnade i mölkglaset och jag bara dog av äckel.  Kunde såklart inte få ner det utan fick kväljningar. Tror att jag fick sitta där vareviga middag – med min sörjiga mat och jurpasmörja –  i några timmar, sedan förbarmade hon sig över mig.  Jag fick lämna bordet. Glömmer det aldrig. Ett lidande värre än något annat jag visste om. Burr.

Inte roligt alla gånger…..
Blommor och blader.

Vi får göra ett litet blomsteravbrott. Influensa och medicin är inga roliga saker. Jag blir upprymd av blommor och färger. Mycket.

På promenaden.
Detta är en acacia. Doftar ingenting. En mimosavariant.
Hur kan naturen skapa så vackra saker?
Día de Andalucía.

Idag har det varit Andalusiens Dag. 28 februari. Smäller högre än Spaniens Nationaldag. 1980 blev Andalusien en autonom region av Spanien. Den näst största med 8.41 miljoner invånare. Faktiskt! Hur firar man då denna dag? Folk är lediga. Barnen har februarilov. Affärer stängda och man firar med officiella aktiviteter som att t ex ge välförtjänta hedersutmärkelser ( jag fick ingen ),  flaggor hissas men framför allt går andalusierna man ur huse och njuter av ledigheten. Sitter i olivlundar och äter medhavd lunch t ex. Promenerar. Går på fik och barer. Njuter. Hur mycket folk ute som helst. Spanjorer kan festa. Inte med sprit. Inte den sortens festande. Mer att umgås med familjen , släkten och vännerna. Ta ett glas öl, vin, sangria på barer och fik. Äta på restaurang.  Finklädda. Glada. Det var fullt överallt idag.

Casa Sardinfa. Trångbott, eller?
Kärt besök.

Vi har kärt besök här.  Solen gassar över Costa del Sol. Så passeligt. Riktigt soligt och varmt. Vad kan man säga mer än TACK och BOCK. Denna sol. Detta ljus. Vi åker på utflykter, solar, vilar, pratar och umgås. Jättemysigt. 2 st som i det normala livet har fullt upp med engagemang för barnen, familjen, arbete, hem och hela livet som pockar på deras uppmärksamhet.

Chillar lite.

Här kan de koppla av och låta hjärnan vila lite. Återhämtning. Det behöver alla. Igår drack de läskande Sangria t ex. På en vanlig torsdag. Bara för att. Vi beställde en kanna med Sangria. Med lite is och MYCKET Sangria i.  Så blev det 🙂 Man får vara tydlig med vad man vill ha. LITE Sangria och MYCKET is är slöseri!

Lysa på nätet.

Jag är en digital nomad. Alltså en som jobbar via datorn och som inte är beroende av geografisk plats för just det. Bara det finns bra internetuppkoppling. Om jag sitter i Århus, Lissabon eller Irkutsk spelar ingen roll. Jag kan utföra de flesta jobb jag behöver över webben. Perfekt. På det sättet kan jag göra jobb för vem som helst och när som helst.

Så var det förr i tiden.

För att bli bättre på kommunikation och för att nå fram på ett bra sätt har jag anlitat en mästare på detta. Eva Synnergren från mitt nätverk. Via datorn och s k ZOOM-möten kan vi kommunicera. Hon sitter i Mölnlycke. Vi som går kursen är spridda över hela Sverige och Europa. Utbyta erfarenheter, få kunskap och därigenom utvecklas. Kunskap är bra. Hela livet är ett lärande. I like.  Är du entreprenör och vill lära dig mer – kolla HÄR !

Happy learning!
Slutkläm

Marknadsdag idag tror jag det blir. En bra dag i solen.  Kanske ett litet slöjmoln kan störa en stund men det är sådant man får ta. Till påsken skall jag vara på Morgan Nyman AB i Häggum på PÅSKMÄSSA. Mer info kommer. Sedan blir det Portugal med Tjejgänget 27 april – 4 maj.  Så får vi hoppas att en dag läggs till en annan och fyller på livskapitalet. Önskar er goda vibrationer, fina dagar, god karma, pannkakor med sylt och kålpudding med lingonsylt. Sylt skall det vara. Alltid. Vinbärssylt i gräddsåsen men det vet ni redan.

Allt gott till er från mig.

Allt gott till er. Från mig. Alltid.

Ta-ta.

Annicka

www.villavagnar.com
www.unnadigresan.se  
https://www.facebook.com/annickadefigitab/
www.villavagnsbloggen.se

 

4 reaktioner på ”Another day in Paradise

  1. Tack för ännu en underhållande krönika❣️
    Det där med klädstil och hur det yttre ska framhävas har ej med ålder att göra, som tur är‼️

    1. Så sant, Åsa. Inte egentligen. Men lite passande är klädsamt. Vill ju framhäva fördelar och inte accentuera nackdelar. Som med vad som helst 🙂 ! För oss som tycker det är viktigt d v s. <3 ! / Annicka

  2. Du vet att detta är en favoritblogg! Så härlig läsning som ger så go könsla! ❤ Och en överraskning idag. Tackar och bugar! ❤❤❤

    1. <3 ! Go´a känslor är precis vad man behöver! Jag fortsätter ösa <3 ! / A

Trevlig kommunikation är trevligt! Kommentera gärna!!!