Ja´ e tössti. Inte.

Törst

Hilsen.

Tillhör ni gruppen som inte dricker? Vatten, alltså. Jag gör det. Vatten. Dricker för lite. Jag är nästan aldrig törstig, helt enkelt. Har aldrig varit så het på detta Aqua Vitae – Livets Vatten. Aldrig gå upp mitt i natten för potträning. Sällan slå en sjua dagtid, heller. Har tyckt det varit superpraktiskt i mitt ganska så rörliga liv. Slöseri med tid, liksom. Inte jättesmart, I know. Försöker återställa vätskebalansen nu när jag nästan är 100 år gammal. I alla fall på väg dit. Ju. Aldrig för sent att lära sig.

Maken överraskade med en resa. Jag blev – precis som Tintin – sjanghajad. Jag skulle packa en väska med lite kläder. Såklart ställde jag tusen frågor. Fick tveksamma svar. Har lärt mig genom livet att allt går att lösa på ett eller annat sätt – man får i värsta ( eller bästa *smiles*) fall köpa det som fattas – så jag lade ner det jag trodde skulle behövas. Inget underställ och inga gummistövlar – vilket jag inte ens äger. Ingen skidoverall, heller. Det blev nippetippekläder och sandaletter. Tror jag fick med fotfilen, också. Och tandpetare. Dressed for success.

Fotfil, tandtråd, läppstift. I am on the safe side.

Åkte buss och pågatåg till Malmö. Där väntade vi. Jag höll kollen på allt som rörde sig. Skulle vi åka flygbuss? Nej. Skulle vi åka till Göteborg med buss? Nej. Skulle vi ta in på hotell? Njae. Maken försökte kollra bort mig. Tittade upp mot träden, i papperskorgen, vände sig bort från mig, lade armen om mig. Väntan. Väntan. Så ser jag en bil med kända ansikten. Kära vänner – hjärtligt återseende – vi har inte setts på över ett år. Hon hade OCKSÅ blivit shanghajad av sin man och visste ingenting, heller!! Så där stod vi som 2 glada och förväntansfulla fågelholkar. Ni förstår precis hur sådana kan se ut……

Attention
Tungan ute och förvånad! 2 sådana stod där vid Malmö Central.

Heiligenhafen blev målet. Ett supermysigt litet samhälle i norra Tyskland. Dit går resor för de som vill handla sin spiritus amen, också. Vi såg dem – de svenska bussarna och kundvagnarna med hussar och mattar –  överlastade med dryckjom. 83 flaskor gin för personligt bruk. Skallebank if you ask me. Jodå. Inte vårt mål utan det blev de go´aste promenader, mat och dryck på mysiga restauranger ( där och då lyckades jag justera upp vätskebalansen lite, kan jag tillägga ) och massor med kul snack och goda skratt.

Vätskekontroll.

Fint väder och varmt. Finfina stränder, och lite puttenuttigt, liksom. Dit åker jag gärna tillbaka. Verkligen. Rekommenderas varmt. Öresundsbron, förbi Köpenhamn, Rödby-Puttgarden med färja , förbi Burg och sedan en kortis, så är man framme. Överraskande fint.

Detta bildspel kräver JavaScript.

I skrivande stund sitter jag i en fin villavagn på det nya och exklusiva villavagnsområdet i Grottbyns Camping.  Galet fint här. Bokskogar och öppna vyer. En liten tjärn speglar sig i den blå klarblå himlen – jag ser skådespelet från den stora träverandan. Här sitter jag gott. Här kan man bo. Kan jag absolut tänka mig. Fast jag skall inte bo på fler ställen samtidigt just nu, tänker jag. Men för er andra………….Här kan man tillbringa somrarna eller vilka årstider man vill. Fabulöst. Är här till klockan 19.00 idag fredag 14 juni och även lördag 15 juni mellan kl 11-15. I like. Mucho.

I fagra Skåne.

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Förresten……………….Om man ska klippa gräset och har en spretig tall på tomten och därmed en uppsjö hårda tallkottar i gräsmattan – då skvätter det farligt och gräsklipparen blir det synd om. Det kan dessutom flyga ilsket kottsprätt i ögonen. Dumt när man redan har karamellpyspunka, om ni kommer ihåg. Har uppfunnit mitt eget sätt: trampa omkring i s k foppatofflor – de har oftast tunn sula -så känner man de nedborrade kottarna direkt och kan plocka upp dem. Sedan är det bara att köra gräsklipparen smidigt och utan kottsplitter. Man KAN räfsa upp kottarna också men det är inte lika roligt.

 

Tycker att man skall börja med gympa på TV igen. Så som det var förr. Såg det på TV i Heiligenhafen och det såg riktigt bra ut. Visst kunde det inspirera någon att röra på sig?

Ögonaböj och hopp.

Nåväl och allt emellan. Dags att avsluta. Denna dag har haft nog av sitt. Imorgon får vi en ny. Skulle man kunna hoppas, i alla fall. Då skall solen skina eller så gör den inte det. Vad som händer utanför i väderleken – det kan vi inte göra så mycket åt. Bara det skiner på insidan. Ibland gör det inte det i alla fall – så då får man låta det vara så. Ett tag.

Säger som lilla mor. Vi tar en dag i taget och 2 när det skall gå riktigt fort.

Ta-ta.

Annicka

www.villavagnar.com
www.unnadigresan.se
Den Passionerade Lilla Resebyrån på Facebook
www.villavagnsbloggen.se

 

Trevlig kommunikation är trevligt! Kommentera gärna!!!