Missömmern som kom och gick.

Tårta

Hilsen.

En sådan midsommar. Vädret var vänligt. Vet att många av er fick regn. Inte här på Söderslätt. Torrt, soligt, silligt och blommigt. Faderns sillafat åkte fram förståss. Same procedure as last year? Same procedure as EVERY year. Spelar ingen roll. Till högtider kommer den fram. Med kärlek och sillsug hedrar vi Fadern vår som tyvärr är i himmelen. Skrev om receptet i påskas. Vill ha?
Anyway. Fadern hade blivit stolt om han visste. Kan tilläggas att man måste både tycka om och tåla lök. Tycka om som nr 1. Tåla kommer längre ned på listan. Om inget av detta stämmer kommer ni att bli jättearga på mig. Så var det sagt.

Ett vinnande koncept. Den bästa rätten jag vet, klargjorde maken idag.

Det gäller att passa på att njuta av alla blomster, eller hur? När juli månad kommer har det mesta blommat ut och man får vänta till augusti. Blomsterängar ÄLSKAR jag – och på mina ystra promenader ser jag massor. Vallmo är typiskt skånskt, har jag förstått.  Här finns det massor och de lyser upp där de vajar. Att försöka plocka in och sätta i vas – glöm det – de vissnar på väg hem och har de inte vissnat då – så faller bladen garanterat efter någon minut, väl hemma. Ibland är lyckan kort – och så skall det vara. Längtan är underskattat. Att längta och sedan få. Det kan man gå igång på och längta hur mycket som helst bara för att……….

Vallmoberg. Man bara dånar. Donk. Där föll jag.
Ängsblommor.
Fingerborgsblomma
Ren och skär lycka att uppleva detta. Sååååå vackert i verkligheten.

På tal om berg. Ni som inte varit med mig till Douro och Portugal än – ni är faktiskt ganska många har jag räknat ut – där kan ni dåna när ni ser bergen, vindistrikten, Dourofloden och …………….allt annat. Vårt hotell, t ex. Så mysigt. Obegripligt hur bra man kan ha det. Vinprovningarna, vyerna, avkopplingen, upplevelserna, maten, myset………………..plus allt annat härligt jag inte tänker berätta om. Än.

Vardagsrummet på vår vingård. Till för alla. Men vi blir max 8 personer så………

Det blir april 2020 till att börja med –  5 dagar på vår ljuvliga vingård och sedan kommer man att kunna köpa till dagar i Porto, om man vill uppleva den staden också. Allt ordnat och fixat – personligt och få deltagare. Egentid för att upptäcka det som lockar just dig – och också härliga utflykter i minibussen jag hyr och kör. Ni blir maximalt 8 st. En liten grupp. Precis lagom för att alla ska känna sig omhuldade. Ni förstår att man måste vara ute i god tid? Intresseanmälan HÄR !

Stod och piffade i den lilla miniträdgården idag. Hörde samtal utanför från golfare. En som skulle läras upp. En som var lärare. Troligen goda vänner. När de började i alla fall. – Ok. Du är nybörjare. Helt ok. Hur skulle du ställa dig med fötterna och klubban om du fick bestämma – alltså som en början, bara? – Öh, jag kanske skulle ställa mig………..så här? – Men herregu, så kan du ju inte stå!! Du måste ju stå så att du får swing i klubban. Står du så, så dödar du bollen. – Öh, ok…….ska jag ihop med benen? – Men alltså, du måste ju stå så att du får överblick. Inte knixa med knäna, förstår du väl? – Öh ok…………..så här? – Men herregu, har du sett någon stå så på en golfbana?

En liten golfbana utanför villavagnsverandan.

Undrar hur det slutade. Jag gick in. Hade jag varit kvar hade jag gått ut och knixat med benen, swingat klubban och siktat……………….you know where.

Förresten. Jag har hittat klöver. Kan användas som betalningsmedel men tror att humlorna trivs. Sååå gott det doftar från en klöveräng. En halleluja-upplevelse.

Klöver
Längesedan jag såg!!
Klöver
Hittade inga fyrklöver. Letade inte ens. Varför skulle jag? Bra som det är.

Visste ni att det nya modet bland en del är att stansa ut en del av örat? Som en variant av kroppsförändringsmodet. För att det är så fräckt. För att man vågar. För att man kan. För att man……………….vad vet jag. Förstår inte varför man gör så här. Visserligen förstår jag inte själv varför jag bidrar till detta förändringsmode genom att äta för mycket, inte träna så ofta som jag vill, älska lakrits för mycket, tycka jordgubbsgin är alldeles väldigt för mycket gott…………..inget av detta är ju bra för mig mer än att själen får en kort stunds njutning – men ändå. Inte är väl det samma som att Concha (öronsnäcka) Removal som detta öronstansfenomen heter? Världen är galen. Vi har för mycket pengar att göra av med. Är vi på väg tillbaka till urmänniskostadiet? Snart kryper vi väl fram. Fast då får man ont i knäna. Mycket.

Mode
Varför gör man så här? Källa: Historical Pictures. Facebook.

En afton som denna tänker jag att det är lagom att fasa ut både tanke och handling.  Imorgon söndag är det dags för en extra visning av villavagnsparken i Grottbyn, Jularp, Höör. Spännande. Där bor man bra. Really.  Jag är där mellan 11-15 den 23 juni. Kan vara kvar längre om du köper en villavagn och vi inte hinner skriva klar kontraktet före 15 …….Ni fattar.

Välkomna till Grottbyns Villavagnspark. Ett samarbete mellan Morgan Nyman AB och Grottbyns Camping. Jag är ansvarig för försäljningen där!!

Well, då låser vi om oss och tassar isäng. Inatt frös jag som en hund – om nu de fryser så lätt. Vi har tagit bort täcket – för att det varit så varmt trots öppna fönster – och har bara lakan. Maken är varmblodig och snusar och sover – jag börjar skaka vid 4 och sedan ligger jag och dåsar och hackar till kl 7, då jag äntligen fattar att det är bättre att gå upp och ta på en filt. Nu har jag lagt på en liten gosig pläd i förebyggande syfte – smart, va? Jag är inte dum trots min späda ålder.

lås
Äkta Heiligenhafenlås. Hur heiliga som helst.

Må ni hava en härlig vecka. Sommaren är här. Det är nu det gäller. Vi kan inte grina i november att vi missade juni – bara för att vi slarvade bort den. Fast det är lätt. Jag slarvar bort många saker. Mina terminalglasögon t ex. Inte sett på länge.

Oh well. Det kunde liksom varit värre.
Må gott. Oavsett och bara för att.

Ta-ta.
Annicka

www.villavagnar.com
www.unnadigresan.se
Den Passionerade Lilla Resebyrån på Facebook
www.villavagnsbloggen.se

 

 

 

 

Trevlig kommunikation är trevligt! Kommentera gärna!!!