Nytt liv – ny plats – ja tack!

Annicka i en villavagnen

Hilsen.

Skåne levererar både hetta och kyla. Väldigt ofta vind – inte mycket som tar emot här. Inte en enda liten kulle, ens. När det blåser – då blåser det. När det INTE blåser – riktigt, riktigt skönt. Heavenly!

Vallmo i en rågåker
Minnen från i somras. Då blåste det inte kallt.

Vi fixar och donar runt vår villavagn nu. Fikar, drar skruv, tvättar och bär. Sedan fikar vi igen. Dess emellan fikar vi igen och njuter stort. Vår fina villavagn. Vår Ambleside. Vår trofasta vän i Skåne. 6 år på denna plats snart.

En villavagn från Morgan Nyman AB
Vår Goding. En villavagn som tjänat oss väl. Bästa valet vi någonsin gjort.

Nya äventyr.

Vi har blivit med tomt och flyttar från Skåneland till Västergötland. Från land till land. Vi tar villavagnen med oss. Hur smart kan det vara – jag bara undrar. Som en snigel. Man har huset med sig. Det var dags för en förändring nu. Vi har tänkt mycket och sa till varandra – ska vi göra något annat? Ja, sa vi unisont.  Covidpandemin får en att tänka till och tänka om. Reservplaner – framåtanda och framtidstro – trots att pandemin kan skrämma en ordentligt ibland. Man vet ju inte hur den slår, liksom.

Gå på lina
Det gäller att förstå vad man skall göra och ibland chansar man. Fast inte med covid.

Vi tar huset med oss.

Vi har passerat stadiet där vi kan bo under en tall i granskogen och låtsas som om det inte finns några mygg fastän det kliar…….Lite åning o reda får det allt vara .Däremot – att byta plats i geografin – det är berikande. Platsen där vi mellanlandar mellan resor och hyss. Sommaren i Sverige – vintern i Spanien. Fast inte i år. Den verkar kunna hålla på ett tag den här pandemin – så då tänkte vi att vi får göra något. Inte bara sitta och låta livet gå. In med lite livsglädje och kul bus!

Strålande utsikter framöver
Strålande utsikter tror vi på! Här har vi njutit i 6 år! Nu är det dags att njuta någon annanstans!!

Land och rike runt.

I sökandet efter ny boplats har vi gjort våra utflykter till platser som vi trott lockat,  men det har liksom inte klickat. Runt storstäder är priserna på tomter osunt höga och vi har inte behovet längre att bo i smeten. Vi lämnade den en gång och det var rätt beslut då. Vi vill ha det lilla men möjlighet att besöka det stora.

Eka vid sjön
Ett litet paradis på jorden!!!

Hur blir det nu, då?

Vi har haft det perfekt härligt – dags att fylla livet med nytt – så länge lusten och möjligheten finns.  Poff – rätt som det är händer det något och planerna går i kras. Inte för att vara negativ i tanken – det är mer att vara positiv – att ta tillvara nuet medan det pågår!!! Att maken och jag är förändringsbenägna ihop underlättar såklart. Svårt skulle det vara om vi stretade åt olika håll – men så kan det absolut vara för många. Vi kan i alla fall slänga oss ut lite i det okända – det är spännande.

Mimosaträd
En mimosa-allé. Där går man. När vi är i Spanien.
Semesterparadis i Spanien
En liten vinterförvaring. I vanliga fall. Just nu är det ett ovanligt fall och vi är mer……..norrut…..om man säger.

Antingen ställer vi vår villavagn på den nya tomten  – ELLER  så får Morgan Nyman AB istället bygga oss ett rackarns fint önskefritidshus i fabriken de har.  Alltså vilka fina och välgjorda hus de bygger.  Riktigt proffsigt hantverk.  Jag vet.
Medan vi tänker bor vi i en lägenhet. Vi ser fram emot detta mycket. Vi välkomnar en NYSTART. Sedan får Livet och Tiden avgöra resten. Och vi då, förståss. Lite vill man ju ha att säga till om medan man lever.

Man får inte gamla till sig
Det gäller att hålla hög svansföring medan man kan!! Man får inte gamla till sig om man inte måste.

Något har ingen skruv lös

Eller många. Det kan ni veta – det är ordentligt och redigt konstruerat och ihopsnickrat – vårt gigantiska trädäck. Vet att min kollega på Morgan Nyman AB sa en gång: Jag använder alldeles för många skruv till de verandorna jag bygger och det är dyrt – men det blir superbra och hållbart och jag vill bara göra bra jobb. Tror honom absolut. Vårt trädäck är beviset.

Stort trädäck och villavagn
Sommarens växter, utsikt och trädäck. Helt fantastiskt!

Tack. Det har vi märkt. Att det är gediget byggt på alla sätt. Dels på att det är som nytt även efter 6 år. Dels genom att vi nu drar ur hur många tusen skruv som helst nu när vi ska demontera. Många blir´e. Många brädor blir´e. Tur att det finns elektrisk och laddningsbar skruvdragare. Att ha försökt att skruva ur alla för han med vanlig skruvmejsel………nej, nej, nej.

Jag glömde en sak.

Jag släpper ju inte min baby – Grottbyn Villavagnspark.  Vill ni flytta in direkt så ordnar vi det. Allt är möjligt. Sista villavagnen där – Beaumont 55 kvm. Den ultimata lyxen.  Ni kan inte bo mycket grönare, skönare, finare, skånigare, vackrare. Hur bra som helst. Ring så berättar jag mera. Mobil: 0709 632401 Som sagt – sista villavagnen på Grottbyn i Höör.  Vi kan nu lösa bra finansiering på denna fina Beaumont!!! Vad säger ni om det? Läs mer om Grottbyn här HÄR!

Beaumont Villavagn i Grottbyn
Lyxens boning. Hur fint som helst. En nyare variant av makens och min villavagn. Har allt. Många skruvar i trädäcket.

Så tog bläcket slut.

Dags att avsluta aftonen. En rolig dag. Den också.
Ni som funderar på om ni ska köpa en villavagn/fritidshus/sommarhus/generationsboende/studentboende/uthyrningsboende ………vad ni än ska ha huset till – kom till vår utställning och titta runt. Dryfta era önskemål och kom fram till en lösning. Makens och mitt köp var det bästa vi kunde ha gjort. Har fungerat så otroligt bra för oss.  Så blev jag en tvättäkta Villavagnspassionista också. For sure!

Villavagnspassionistan

Ha det så bra – hörs och syns!!!

Annicka Villavagnspassionistan 🌿🌹

 

3 reaktioner på ”Nytt liv – ny plats – ja tack!

  1. Låter spännande. Ser fram emot att se vart ni hamnar. Kändes som dina ord om Beaumonten var riktade till oss😳😳😏😏😆😅😅😅Lycka till nu och ha det gott.

    1. Hej, kära Sussi.
      Ursäkta sent svar – jag har missat helt!
      Såklart är Beaumonten egentligen ER!
      Det är ju det jag vill!
      Det är ju det ni vill? Väl?
      Ska vi göra något åt det?
      NI vet var jag finns. At your service. Always.
      Kram o hälsa. / Annicka

Trevlig kommunikation är trevligt! Kommentera gärna!!!