Vilodagar…….Not.

Kära villavagnsgillare.

Helgerna kommer och helgerna går. Nyss var det långhelg med Nationaldagsfirande. Klämdagar och helgdagar i en enda röra. Blir veckodagsvill, ju. Idag är det torsdag och en ny helg stundar. Vart tog veckan vägen? Någon som har tips?

ambleside04-960x550

 

Vi har haft en leveransrusch utan dess like den sista tiden. Det är sååå roligt. Stor aktivitet på vår anläggning – villavagnar kommer och villavagnar går. Det snickras och hamras, planeras, målas, lyfts och rullas. Ett härligt gäng i vår byggavdelning – de är riktiga proffs som vet vad kvalitet är. Känns mycket bra. Heja er! We like.

 

 

En villavagn är tung. Jättetung. Mellan 7 – och 12 ton – beroende på modell. Det betyder att den inte vare sig kan eller får fraktas på landsväg i egen hög person, om man säger. Den måste färdas kungligt på en trailer med lyftanordning, en följebil minst samt att ett antal tillstånd måste sökas och utfärdas – innan leveransen kan påbörjas. Vi får ofta frågan om det går att köra villavagnen ungefär som en husvagn eftersom den har hjul, men ……inte möjligt pga av bredd och vikt, bl a. De hjul som villavagnen har är till för korta förflyttningar på verkstadsgolvet i princip.

Hatten av för våra duktiga fraktföretag – som med sina trailers och lyftanordningar – med varsamma händer och stor ansvar, ser till att villavagnarna kommer dit de skall. Det är ett fantastiskt skådespel att se denna ekvilibristiska uppvisning. Hur de varsamt lyfter upp dessa hus – som om de vore lätta som skumbollar- och prickar in platsen exakt. Ibland får vagnarna lyftas över stenblock, höga träd och andra hinder – men killarna grejar det. Imponerande!

FBbild
Fridens liljor

I den egna villavagnen plockar vi och fixar. Det börjar gro lite överallt – och det är så mysigt. Vi lever vårt liv på verandan. 11-kaffe, förståss. Härlig grannsämja hos oss. Ett tajt gäng som umgås och pratas vid. Hjälper varandra med ditten och datten. Härligt.

Lagom projekt fixar vi – för att det är roligt – inte för att vi måste. Det är det som är det fina i kråksången – om man bor i en villavagn som vår – då gör man inget. Man bara är.

056
Väldoft

Ha fina helgen!
Hörs.

Vänligaste hälsningar,
Annicka
Morgan Nyman AB

Trevlig kommunikation är trevligt! Kommentera gärna!!!