Villavagnar, full gas och sommar.

Swimmingpoolen i Douro

Villavagnar, full gas och sommar.

Både privat och här på jobbet! Solen skiner – sommaren ler så ödmjukt mot oss. Full gas ändå. Man skulle kunna säga att den gassar, helt enkelt! Hett om öronen för några veckor sedan. Ännu hetare nere i södra Europa nu! 45 c i skuggan. Det står man liksom inte ut med. Kokt hjärna. Inte bra.

Flicka skelar när någon drar henne i öronen
Hett om öronen kan det bli i dessa tider

Ingen semester för mig än. Mest villavagnar.

Jag själv har inte semester än utan jobbar fulla dagar här på Morgan Nyman AB. 
Vi har fullt med aktiviteter med våra villavagnar och fritidshus, arrangemang och mässor där mina kolleger är utspridda lite här och var. Några i Falsterbo, nyss var det Borgeby, några åkte igår till Värmland på jobb, andra till Bohuslän för att fixa saker medan det spikas och jobbas i vår fabrik. Kunder besöker oss här och det ligger an på mig att sälja slut på lagret nu när cheferna är borta!……………………. Ooops!!! Komsi, komsi !

Gubbe i lera med skylt House for Sale
Jajamänsan. Här säljs det mitt i högsommaren! I love it.

Jag tycker om kundkontakten och kommunikationen.

Jo, jag tycker mycket om kundkontakten och den energi det ger. I synnerhet när man vill köpa villavagn av mig. Fniss. Det är lite speciellt. Våra besökare är väldigt trevliga och jag får lätt kontakt. Allt kröns inte i ett avslut just där och då men hela resan är rolig. ”Nej tack, inte just nu ” är inte lika upphetsande men man får ta det. Motvilligt men det ingår. Det är ju inte dricksvatten i öknen jag säljer, liksom…….Det kommer fler dagar och man får jobba långsiktigt. Glädje kan man vänta på. Ni fattar.

Lättsålt. På rätt plats. Eller snarare fel plats. En torr öken utan vattentillgång är ingen längtans plats.

Det är JA:na man drömmer om.

Det är JA:na man drömmer om och det lyckas rätt ofta. I like. Kombinationen att vinna förtroenden, hjälpa kunden över tröskeln och avsluta med ett köp av en bra produkt. Om kunden vill, såklart. Starka varumärken tycker jag om.
Morgan Nyman AB är just det. Mycket starkt.

Jag brinner för detta.

Inget Spanien i den här värmen, thank you very much.

Nope. Skulle inte stå ut. Det är därför vi valde livstempot sommaren i Sverige och i solen på vintern. Många av er som gör det. Fler av er som VILL men ibland kommer livet emellan. Det blir inte alltid som man tänkt sig – men OM man tänkt sig så ska man nog göra´t. Vad det nu än må vara. Det tror jag bestämt.

Praktfullt träd
Vackert bortom förstånd. I Marbella city
Strandbar
En strandbar mitt i vintern. Funkar…..
Slottet i Kalmar
Sommaren i Kalmar. Härligt besök.
Mimosa i bas och pinjeträd
Utsikt från ett hem på Costa del Sol. Full gas på solen här.

Äg ditt hus men gör det enkelt.

För er som vill bo i Skåne så har vi har 2 – eller kanske bara en plats kvar – av vårt Vita Huset 42 kvm på Grottbyns Camping i Jularp, Höör. Alldeles intill Skånes Djurpark . Perfekt läge. Lev gott och gör det ni vill på sommaren. Lås och åk iväg på vintern. Kom hem när ni vill och njut. Närsomhelst. Året runt. Hur bra är inte detta? LÄS MER HÄR!!

Villavagnar i Grottbyn Vita Huset
Äg ditt hus och slipp en massa skötsel och rum du inte använder. 42 kvm med praktisk lyx – byggt hos oss här i Stenstorp. Så välbyggt. Så trivsamt.

 Gör samma sak fast i Sandhem.

Sandhem i Mullsjö kommun ligger t ex endast ca 8 mil från Borås. Göteborg-Sandhem ca 14 mil. Från Jönköping till Sandhem är det knappt 4 mil. Jag har redan nämnt denna lilla oas i min förra blogg. 7 st året-runt-fritidshus kommer att uppföras vid Sägnernas Hus. Skogsmarker och sköna åkerfält. Nära till sjöar och samhällen.  Vandringsleder och fiskemöjligheter.

Målad bild av rött hus med gräsmatta
Vilket fin plats. Mycket svenskare än så här är svårt att tänka sig. Skog, ängar, sjöar, grusvägar, vandringsleder…..

Gör samma här  som i Skåne – kom och åk som ni vill, bo när ni vill och ha det skönt.  Året runt eller delar av året, eller över helgen – eller när NI vill. Visste ni förresten att det finns 7 skidpister i Mullsjö? Perfekt för sportlov och vintersemester, alltså. Avkoppling och vila, äventyr och feelgood. Allt inom räckhåll. Sägnernas Hus bjuder många trevligheter.

Här kan man laga många fina middagar. Höstmörker eller sommarsol eller kanske julafton – allt är möjligt!
Äng och gärdsgård
Vy från en av platserna i Sandhem – Sägnernas Hus.
3 män i en eka
3 män i en båt. Fiskafänge på största allvar.

Hur blev det med Portugal och Unnadigresan, då?

Tackar som frågar. Det gick superbra. Nöjda och lyriska resenärer. Lycka. Fantastiskt väder, god mat, gott vin och härliga stunder. En grupp med kvinnor i olika åldrar – som alla väntat i över 2 år pga pandemin. 2 personer kunde tyvärr inte följa med alls – mycket hinner ändras på 2 år. Det brukar vara blandad mix av gäster – par, singlar, kompisgäng eller familjefirande

Unnadigresan presentation
Unnadigresan i Dourodalen, Portugal

Ni som följer mig vet att jag skapade min Passionerade Lilla Resebyrå Unnadigresan ungefär samtidigt som vi bytte liv och sålde av vårt stora hus och prylar. Vi köpte vår villavagn av Villavagnar.com / Morgan Nyman AB. Bland det absolut bästa vi gjort. Måste göra något kul av förändringen och ta de chanser jag såg. Maken var sugen på att vara välförtjänt ledig. Jag var fortfarande sugen på att göra välförtjänta saker. Det verkar inte gå över …..

Ett nöjt tjejgäng äter middag i Douro
En liten kvällsmiddag i Peso da Régua i Dourodalen.
Annicka o rosa munskydd
På väg till Porto. Rosa skall det vara om jag får välja. Bara munskydd på flyget och på metron. Inte annars.

Entreprenören i mig och springet i bena tog mig hit.

Resor till Turkiet har det blivit, till Ungern och Budapest, till Spanien och Málaga och nu Portugal och Douro.  Kan berätta en hemlighet : Den som vill bil som Joakim von Anka som badar i en bassäng med guldpengar – bli inte en ensam researrangör. Man gräver inte guld. Inte ett endaste litet gram. En liten pandemi, flygstrejk, oro i världen är inte den bästa omständigheterna MEN det är galet roligt och belönande på det personliga planet. Återigen kontakten med kunderna, förtroendet, leveransen av resan och förnöjsamheten över att ha gjort andra glada med något med kvalitet. Återkommande tema i mitt yrkesliv.

Inte Joakim von Anka i pengar. Kanske mer i lycka.

Dags att säga ajöken för denna gång.

Det sa alltid min mormor när vi skulle åka hem – efter att ha hälsat på henne i Karlsborg.  Ajöken, ajöken nu barn. Lilla mormor som broderade så fint och hickade ljudligt som en industrimaskin som gått torr på olja. Oooo-iiiii-kkkk.

Märkligt läte men jag har aldrig hört något liknande varken före eller efter. Hennes dukar har jag ärvt och jag vårdar dem ömt. Dessutom har jag en elektrisk mangel och i den skapar jag knivskarpa veck och min Mats får dra lakan och bekänna färg i mitt lilla tvätteri i tvättstugan. Först DRA, sedan STRÄCKA, sedan vika ihop i 3 eller fyra delar, sedan DRA igen och så tar jag över själva mangleriet.

Gammal mangel
Här blir man manglad. Fast min är elektrisk och kanske liiiite modernare.

Nu manglar jag vidare. Det har blivit dags.

Ta-ta. Hörs. Ses. Syns.

Annicka 🌿🌹

Villavagnsbloggen.se
Villavagnar.com
Unnadigresan.se
Ekengrenskan.se

Trevlig kommunikation är trevligt! Kommentera gärna!!!